Božičkovanje

0
843

Center za socialno delo Osrednja Slovenija-vzhod, enota Domžale je s pomočjo projekta Božička za en dan obdarila 180 otrok iz vseh petih občin. V ta namen smo organizirali dogodek na Osnovni šoli Rodica, kamor smo povabili vse otroke, ki so bili izbrani.

V sredo, 18.12.2019 ob peti uri je gospa ravnateljica Milena Vidovič zaželela dobrodošlico na njihovi šoli in poudarila, da z veseljem sodeluje pri takšnih dogodkih. Z govorom je nadaljevala gospa Simona Rihter, pomočnica direktorice, po pooblastilu na centru za socialno delo, ki se je zahvalila vsem, ki so omogočili in pomagali pri izvedbi obdarovanja. Gre za začetek nove zgodbe, ki nastaja s pomočjo medsebojnega sodelovanja in njen namen je, da se vsaj občasno prižgejo iskrice v očeh tudi tistih, ki jim življenje prinaša težje življenjske zgodbe.  Po njenem govoru je nastopil čas, da se nam pridruži božičkov škrat, ki je prišel šele, ko smo bili dovolj glasni, da smo ga priklicali. Škrat se je pogovoril z otroki in nato so skupaj priklicali Božička, ki je prišel z nasmehom na ustih in s posebnim sporočilom, da nas ima rad. Povedal je, da je »imeti rad« največja vrednota in tisto, kar je pomembno. Škrat je pričel s klicanjem otrok in vsak otrok je prejel darilo. Po prejetju darila se je vsak otrok lahko slikali skupaj z Božičkom ob novoletni jelki.

Na obdarovanju so bili prisotni iz RTV Slovenija, ki so pripravili krajši prispevek za jutranja poročila o našem obdarovanju otrok, kar nas je razveselilo, saj naše delo ni bilo spregledano. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste pripomogli pri soustvarjanju nasmehov na otroških obrazih. Njihova pomoč ne sme biti spregledana, saj gre za prostovoljce projekta Božiček za en dan, za prostovoljce Učenje za življenje, za prostovoljca Luka od podjetja Tilt in Rotary Club Domžale, ki je pomagal z donacijo za kritje gledališke družine Kolenc. Zahvaljujemo se tudi Osnovni šoli Rodica, ki nam je odstopila večnamenski prostor in topel sprejem. Gospe ravnateljici Mileni Vidovič se zahvaljujemo za njeno dobrodošlico in njen čas. Ne smemo pozabiti na koncu še na vse ljudi, ki so sprejeli izziv in postali Božički za en dan.

Z dobrim medsebojnim sodelovanjem ste vsi poskrbeli za veselje, kar je bil naš cilj in z veseljem bomo poskrbeli, da se naša zgodba nadaljuje tudi v prihodnje, kar si je v govoru zaželela tudi naša Simona Rihter.

Ob tej priložnosti vsi zaposleni CSD Osrednja Slovenija-vzhod želimo vsem občanom in občankam vse dobro v letu 2020.

Napisala: Simona Pirc Jenko,                                                                                        vodja projekta Učenje za življenje

Oglasno sporočilo