Kronika policijske postaje Kamnik (od 13.1. do 19.1.2020)

0
869

13.01.2020
TATVINA V TRGOVINI
V eni izmed trgovin v Kamniku je neznani storilec izvršil tatvino mobilnega telefona znamke Huawei p30 lite v skupni vrednosti 389,99 evrov in tako oškodoval podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V Mostah je v križišču pri trgovini Tuš prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami zaradi neupoštevanja prednosti v križišču. Povzročitelju je bila zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

PROMETNA NESREČA
Na Perovem pri Coprnici je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu povzročiteljice, katera je trčila v nasproti vozečega voznika. Povzročiteljici je bila zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

14.01.2020
PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani zaposlene na banki v Kamniku obveščeni o ponarejenem bankovcu za 20 evrov, katerega je uslužbenka izločila med štetjem dnevnega izkupička nekega podjetja. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAPAČNO PARKIRANA VOZILA
Občan je obvestil policiste o napačno parkiranih vozilih na intervencijski poti. Policista sta na kraju neposredno zaznala kršitev in dvema voznikoma izdala plačilna naloga po zakonu v cestnem prometu.

15.01.2020
INTERVENCIJA V MOSTAH
Policisti so v Mekinjah obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj zaradi plačevanja položnic sprla brat in sestra in se drug do drugega nedostojno vedla. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V KLET
Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v klet in sicer je neznanec s primernim orodjem na vzvod odtrgal okovje za ključavnico obešanko in tako prišel v klet, kjer je odtujil moško treking kolo znamke BULLS, rdeče bele barve in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na Maistrovi ulici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

16.01.2020
INTERVENCIJA NA ROŽIČNEM
Policisti so v naselju Rožično obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj zaradi dedovanja sprla brata in se drug do drugega nedostojno vedla. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

17.01.2020
PROMETNA NESREČA
V Komendi je prišlo do prometne nesreče zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in neprilagojene hitrosti povzročitelja, kateri je trčil v drog javne razsvetljave, last občine Komenda. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka iz Kamnika je na bankomatu na Perovem našla denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PROMETNA NESREČA
V Mengšu v krožišču je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

18.01.2020
GLASNA GLASBA V STANOVANJU
Policisti so na Kovinarski cesti obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasne glasbe in vpitja v stanovanju. Kršitelju je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA
Neznani storilec je na Ljubljanski cesti z neznanim orodjem na vzvod skozi vhodna vrata podjetja poskušal vlomiti, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

19.01.2020
PREKORAČEN OBRATOVALNI ČAS LOKALA
Pri kontroli mestnega jedra Kamnika sta policista na Ljubljanski cesti v lokalu in na terasi opazila večje število gostov in zaznala, da je prekoračen obratovalni čas. Na kraju zbrana obvestila in sledi predlog prekrškovnemu organu.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo