Domžalski planinci dosegli 5. mesto na državnem tekmovanju Mladina in gore

0
939

V soboto, 25. 1. 2020, je potekalo 31. državno tekmovanje Mladina in gore, tokrat pod organizatorsko taktirko Planinskega društva Idrija. Mladina in gore je tekmovanje, kjer morajo tekmovalci izkazati svoje poznavanje gorništva in gorniških veščin.
Tekmovanja sta se udeležili 2 ekipi mladih planincev iz planinskega društva Domžale in sicer  učenci OŠ Preserje pri Radomljah. Znanje in izkušnje so tekmovalci pridobivali s številnimi tedenskimi srečanji in višinskimi pripravami na Mali planini v začetku januarja. Pridno so prebirali Planinsko šolo in dodatno gradivo, najbolj pa jim je v spominu ostal članek o oskrbniku Orožnove koče. Obe ekipi sta bili na tekmovanju nadvse uspešni. Ekipa Obiskovalci gora se je uvrstila v finalni del državnega tekmovanja, kjer se je z ostalimi šestimi ekipami praktično in teoretično znanje izkazala še pred občinstvom. Na koncu so mlade planinke priborile 5. mesto, druga ekipa pa je zasedla odlično 14. mesto. Ekipo Obiskovalci gora so sestavljale Ema Uršič, Julija Korošin in Ana Bešter, ekipo Toplotni udar pa Alenka Mavčič, Klemen Mavčič in Alina Karlin, njihova mentorica pa je bila Klara Mestek.

Tekmovanje se je v tem šolskem letu torej zaključilo, kljub temu pa se bomo z mladimi planinci še naprej sestajali in pridobivali znanje, ki ga bodo v prihodnosti lahko uporabili tako na svojih planinskih pustolovščinah kot tudi pri poseganju po najvišjih mestih na tekmovanju.

Zapisali: Klara Mestek in Kaja Peršolja
Foto: Kaja Peršolja 

Oglasno sporočilo