Kronika Policijske postaje Kamnik (od 30.1. do 5.2.2023)

0
517

30.1.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so obravnavali prometno nesrečo na Cankarjevi ulici, kjer je povzročitelj prometne nesreče odvzel prednost v križišču vozniku osebnega vozila. Povzročitelju je bil izdal plačilni nalog.

POSKUS VLOMA V PARKIRANO VOZILO
Neznan nepridiprav je želel vlomiti v osebno vozilo, ki je bilo parkirano v Kamniški Bistrice na precej osamljeni lokaciji, vendar mu le-to ni uspelo. Je pa s tem lastniku povzročil materialno škodo. Policija opozarja na samozaščitna ravnanja občanov: dragocenih predmetov ne puščajte na vidnih mestih v vozilih.

POŠTENA OBČANA
Na PP Kamnik je prišel pošten občan in izročil 3 bankovce za 10 EUR, ki jih je 29.1.2023 našel v Keršmančevem parku na tleh. Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev lastnika denarja.
Drug pošten občan pa je na policijsko postajo prinesel denarnico z večjo količino gotovine, ki jo je našel na Šutni. Denarnica z vsebino je bila vrnjena lastniku.

31.1.2023
ŽEJEN VLOMILEC
Neznanci so izkoristili odsotnost lastnikov in vlomili v hišo ter odtujili steklenico alkoholne pijače, drugih predmetov iz hiše niso odtujili, so pa lastnikom povzročili materialno škodo. Policija izvaja dejavnosti za izsleditev storilcev.

POŠKODOVANJE OSEBNEGA VOZILA
Neznani storilec je iz neznanega razloga na enem od Kamniških parkirišč z neznanim predmetom poškodoval zadnje vetrobransko steklo osebnega vozila. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

ZBIL KOLESARJA
Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega vozila na križišču odvzel prednost kolesarju ter ga pri tem zbil. Kolesar je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

1.2.2023
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik je z neznanim vozilom med 30. 1. 2023 in 31. 1. 2023 na asfaltiranem parkirišču v Kamniku, zaradi nepravilnega premika trčil v zadnji del parkiranega vozila. Po trčenju je neznani voznik s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu posredoval podatke. Policija zbira informacije o storilcu.

ZNANCA STA SE STEPLA
Policija je obravnavala dogodek pri katerem so ugotovili, da sta znanca med druženjem skupaj popivala nato pa sta se sprla in stepla. Pri tem je bil eden od njiju telesno poškodovan. Policisti bodo na podlagi predloga za pregon ukrepali v skladu s svojimi pooblastili.

2.2.2023
TATVINA DENARJA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
Nepridiprav je izkoristil nepazljivost lastnikov in iz odklenjenega vozila odtujil gotovino. Policisti izvajajo aktivnosti za odkritje storilca. Policija opozarja na samozaščitno vedenje: vrednih predmetov ne puščajte na vidnih mestih vozila, prav tako zaklepajte svoja vozila.

ODVRŽEN GRADBENI MATERIAL NA ZASEBNO LASTNINO
Na PP Kamnik sta se zglasila občana in povedala, da jima je nekdo na njune parcele odvrgel gradben material. Policisti so ugotovili, da je material odvrgla znana oseba v času med 30. 1. 2023 in 31. 1. 2023. Ker zgoraj navedena kršitev spada v področje dela Ministrstva RS za okolje in prostor, Inšpektorat RS za okolje in prostor, jim bo zadeva odstopljena v nadaljnje reševanje.

3.2.2023
PROMETNA NESREČA
Patrulja policijske postaje je bila obveščena o prometni nesreči v kateri je voznica osebnega vozila zapeljala v stavbo. Na kraju je bil ugotovljeno, da gre za prometno nesrečo I. kategorije z manjšo materialno škodo, ter da sta se udeleženki že sami dogovorili o nastali škodi. Voznica je izpolnjevala pogoje za vožnjo vozil, prav tako je bilo izpravno tudi njeno vozilo. Izdano jima je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

4.2.2023
VETER PODIRAL DREVJE
Zaradi močnega vetra je patrulja PP Kamnik obravnavala več dogodkov podrtega drevja. Drevo je padlo na cesto v Žejah pri Komendi zaradi česar je bil nekaj časa zaprt promet. Drevo je še poškodovalo streho in ograjo bližnje stavbe. Na cesto je padlo drevo tudi v Kamniški Bistrici kar so sanirali gasilci PGD Kamniška Bistrica. Drevo je padlo tudi na cesto v Trzinu, kjer so posredovali iz PGD Trzin.

5.2.2023
NEPRAVILNO PARKIRANO VOZILO
Na Šutni je bil lastnik napačno parkiranega vozila kaznovan z Obvestilom o prekršku.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo