V sredo poskrbeti za pravšnji odgovor

0
1130

Domžalski nogometaši se v prvi tekmi spomladanskega dela sezone niso uspeli proslaviti. Domači dvoboj z Muro se je kljub izjemnem zadetku Arnela Jakupovića zaključil z zmago črno belih.

V začetni enajsterici rumenih, ki je bila sestavljena brez kaznovanega kapetana Senijada Ibričića, sta se premierno znašla Predrag Sikimić in Andraž Žinič, prvič po 26.08.2018 pa je v domžalskem dresu zaigral Zeni Husmani. V nadaljevanju dvoboja je svoje prve minute v Prvi ligi TS okusil tudi Dohyun Kim.

Domžalčani so se v prvi lepi priložnosti znašli v 14. minuti, ko je Slobodan Vuk, ki se je s 165 nastopom na 5. mestu večne klubske lestvice izenačil z Darkom Zecom, zgrešil iz ugodnega položaja. Nevaren odgovor gostov je sledil že minuto kasneje. Okvir vrat je stresel Siniša Mandić, ki je v 36. minuti srečanja prejel tudi neposredni rdeči karton zaradi udarca v obraz Husmanija. Gostje so kljub igralcu manj preko Amadeja Maroše uspeli povesti tik pred iztekom prvega dela igre, svojo prednost pa so podvojili v 74. minuti, ko je mrežo Ajdina Mulalića zatresel Nino Kouter. Zaostanek je z lepo izvedenim prostim strelom znižal Arnel Jakupović, rumenim bojevnikom pa vse do konca srečanja ni več uspelo ogroziti vrat Mure.

“V nogometu nikoli ne veš. Tekmo z igralcem več lahko dobiš, lahko pa se ti tudi pripeti to, kar se je tokrat nam. Po zaostanku smo šli na vse ali nič, toda namesto izenačujočega zadetka smo klonili še drugič in gostje so se znašli v lepi prednosti,” je sprva dejal vidno razočarani Jakupović.

Nadaljeval je: “Preveč smo želeli prodirati skozi sredino, zato smo bili ranljivi preko protinapadov. Bilo je težko. Nasprotnik se je povlekel nazaj in čakal na priložnost. V končnici tekme smo želeli še močneje pritisniti na gostujočo zadnjo vrsto, saj smo iskali izenačenje, toda žal nam ni uspelo.”

Rumeno družino naslednji prvenstveni izziv čaka že med tednom. V sredo, ob 14.30, se bodo namreč pomerili z NK Tabor Sežana: “Zagotovo se je v zaključku akcij poznala odsotnost kapetana Senijada Ibričića, ne glede na to pa moramo nadaljevati z dvignjeno glavo, saj imamo priložnost za osvojitev novih točk že v sredo, kar je po svoje tudi nekaj pozitivnega. Prikazati moramo boljšo predstavo in poskrbeti za pravšnji rezultatski odgovor.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here