Preventivna omejitev dostopa v Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik

0
1511

Danes, v soboto, 7. marca 2020, smo izvedli dodatne preventivne ukrepe s ciljem, da pacienti z morebitno okužbo ali celo tudi vidnimi znaki, ki jih povzroča Koronavirusa COVID-19, ne bi vstopali v Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, temveč se ravnali skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

S preventivnim ukrepom želi Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik preprečiti širjenje bolezni s prenosom okužbe na ostale paciente in osebje zdravstvenega doma. 

Obvestilo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik Sicer pa je že pretekli teden Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik pacientke in paciente obveščal, da v primeru suma na okužbo s koronavirusom, po navodilih Ministrstva za zdravje prosijo, da ne vstopajo v zdravstveni dom, ampak pokličejo svojega osebnega zdravnika, ob njegovi odsotnosti pa pokličijo na telefon 01/8318 600 ali 01/8318 715, kjer boste prejeli navodila. V primeru upravičenega suma boste preusmerjeni v najbližjo vstopno točko za potencialno okužene bolnike.

»Glede na izjemno medijsko odmevnost informacij v zvezi s pojavnostjo obolelosti zaradi koronavirusa (SARS-CoV-2) v predelih izven meja naše države Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik obvešča, da je bolezen po simptomih podobna gripi, prenaša se kapljično kot gripa in tudi nevarna je podobno kot gripa. Ukrepi, ki jih izvajamo v svetu in pri nas, so namenjeni preprečevanju širjenja okužbe in temu je namenjena tudi uporaba zaščitne opreme. Glede na navedeno torej ne pomeni, da gre za izredno hudo bolezen. Uporaba mask pri običajnih aktivnostih ni niti potrebna niti učinkovita, zadoščajo enaki ukrepi, kot so in veljajo pri preprečevanju gripe (pravilno in dosledno umivanje rok ter pravilna higiena v primeru kašljanja). Glede na omenjene preventivne ukrepe se je tudi vodstvo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik na podlagi navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje odločilo za določene preventivne ukrepe, ki pa še zdaleč niso ukrepi, ki bi nakazovali na alarmantno stanje, temveč le na to, da je treba preprečevati nepotrebno širjenje okužb, med katerimi je tudi koronavirus (SARS-CoV-2),« direktor Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik Sašo Rebolj, dr. med., spec.

Tudi Občina Kamnik v okviru Štaba Civilne zaščite Občine Kamnik spremlja razmere ter sledi navodilom pristojnih institucij.

Obvestilo Doma starejših občanov Kamnik

Dom starejših občanov Kamnik obvešča, da je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti včeraj, v petek, 6. marca 2020, sprejelo sklep o popolni prepovedi obiskov v domovih za starejše.

Direktorica doma Maja Gradišek in domski zdravnik mag. Igor Muževič, dr. med.: »Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev.«

Obvestilo

Nacionalni inštitut za javno zdravje

Seznanjamo vas z aktualnimi in ključnimi informacijami ter priporočili za zaščito zdravja prebivalcev v zvezi s Koronavirusom COVID-19.

Nacionalni inštitut za javno zdravje in pristojni resorji so pripravili natančna navodila za različne ciljne javnosti:

Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki je osrednja nacionalna ustanova, katere glavni namen je proučevanje, varovanje in zviševanje ravni zdravja prebivalstva Republike Slovenije s pomočjo ozaveščanja prebivalstva in drugih preventivnih ukrepov, redno obvešča in daje ustrezna navodila na svoji spletni strani.

Dodatne informacije o preventivnih ukrepih in pravilnem obnašanju glede dosledne higiene in preprečevanja morebitnih okužb so dostopne spletni povezavi Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here