100x hvala za naših 100 let: Aleš in Dolfe Šmid

0
1577

”100x hvala za naših 100 let” nadaljujemo z dvema prav posebnima gostoma! V Športnem parku bosta tokrat namreč z nami oče in sin, to sta Dolfe in Aleš Šmid!

Priimek Šmid je v domžalskem nogometu prisoten več kot sedem desetletji. Oče Dolfe in njegov brat Hanzi sta kmalu po 2. svetovni vojni zaigrala za domžalske pionirje, Dolfe, ki bo danes z nami pa je bil kot nogometaš aktiven kar četrt stoletja. Po končani igralski karieri se je nemudoma posvetil treniranju mladih, čeprav je vodil tudi člansko ekipo, pa se je najbolje počutil v mladinskem pogonu. Trener je ostal skoraj do konca 2. tisočletja, v tem obdobju pa je bil tudi dolgoletni član upravnega odbora NK Domžale. Dolfe še dandanes, ko mu zdravje seveda to dopušča, z velikim veseljem obišče tekme članskega moštva rumene družine, ki jo zvesto spremlja že vrsto let!

Družinsko zgodbo je nato nadaljeval sin Aleš, ki je prvi trening v Domžalah opravil leta 1976! Po odsluženem vojaškem roku se je v delovanje kluba aktivno vključil na različnih funkcijah, kjer je preživel vse do začetka tega stoletja, redno pa je na tekmah Domžal prisoten tudi kot športni novinar!

Šmida se bosta Slaviši Stojanoviću in Filipu Filipovskemu, ki sta nas kot prva obiskala na tekmi z Muro, pridružila med polčasom današnjega dvoboja z NK Aluminij!

Besedilo in foto: Nejc Berce

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here