Trenutno stanje v občini Domžale v zvezi z novim koronavirusom

0
1331

Občina Domžale je že od 25. februarja 2020 v rednem stiku z Zdravstvenim domov Domžale, ki deluje v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in Občino Domžale redno obvešča o vseh svojih aktivnostih.

Skupaj smo vzpostavili izolacijski prostor za pregled morebiti okuženih pacientov ter skupaj zagotovili zaščitna sredstva za pripadnike javne zdravstvene službe in reševalnih enot.

Omejili smo vhod v vse enote Zdravstvenega doma Domžale, z izvajanjem triaže ob tem vhodu. Vse svojce naprošamo, da ne spremljajo pacientov v zdravstveno ustanovo, če to ni nujno potrebno.

Do današnjega dne je v občini Domžale potrjena okužba pri eni osebi. Oseba se zdravi doma, vsi tesni kontakti so v karanteni. Oseba ima osebnega zdravnika v Ljubljani in ni vstopala v Zdravstveni dom Domžale.

V Zdravstvenem domu Domžale smo ustanovili koordinacijsko skupino za vodenje vseh aktivnosti in ukrepov za obvladovanje okužbe z novim koronavirusom. Skupina bo v stalnem stiku s predstavniki Občine Domžale in Civilne zaščite Domžale.

Prav tako redno spremljamo stanje v državi in smo v stiku z enotami in službami, katere bi se v primeru potreb vključile v podporo javni zdravstveni službi.

Občane in občanke prosimo, da dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in  Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa. Prav tako jih naprošamo, da ne prihajajo v Zdravstveni dom, če res ni nujno.

Situacija se ves čas spreminja in ustrezno tudi naši odzivi na to.

Nadaljnje informacije o novem koronavirusu bomo podali predvidoma vsak dan ob 13. uri.

Vse občanke in občane naprošamo, da upoštevajo navodila pristojnih institucij, ki nudijo ključne in ažurne informacije:

Nacionalni inštitut za javno zdravje
https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Zdravstveni dom Domžale
https://www.zd-domzale.si/

Vir: Občina Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here