Kronika policijske postaje Kamnik (od 2.3. do 8.3.2020)

0
1183

02.03.2020
NEDOSTOJNO VEDENJE
V Kamniku so policisti obravnavali intervencijo, kjer se je pijani kršitelj nedostojno vedel do svojih staršev. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

GLASNA GLASBA
Kamniški policisti smo na območju Domžal zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

03.03.2020
PROMETNA NESREČA
V naselju Zgornje Stranje se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer je neznani voznik s tovornim vozilom, zaradi nepravilnega prehitevanja oplazil vozilo udeleženca in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

04.03.2020
VLOM V BENCINSKI SERVIS OMV POTOK
Neznanci so na bencinskem servisu Potok pri Komendi onesposobili varnostne kamere in z neznanim orodjem razbili izložbeno okno ter vstopili v notranjost prostora. Tam so z razbijanjem vrat pisarne poskušali vstopiti v pisarno, vendar jim ni uspelo. Neznanci so nato odtujili cigarete in povzročili večjo materialno škodo na objektu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PIJAN BEŽAL POLICISTOM
Policista sta pri kontroli prometa opazila voznika, ki je vijugal med vožnjo in kazal znake nezanesljive vožnje, nakar sta ga z modrimi lučmi in kratkimi zvočnimi signali pričela ustavljati, kar pa ni upošteval. Voznik je nadalje zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek, kjer je tudi obstal. Voznik je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.92 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper vse kršitve sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

05.03.2020
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri se ni pravočasno ustavil za voznico, katera se je ustavila pred prehodom za pešce in omogočila varno prečkanje. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG NEZNANE SNOVI
Policista sta imela v Kamniku v postopku občana, ki mu je bil pri postopku zasežen PVC “mlinček” v katerem je bila neznana zelena posušena snov rastlinskega izvora za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ZASEG NEZNANE SNOVI
Na območju Šmarce sta imeli policistki v postopku osebo, ki je izročila neznano zeleno-rjavo posušeno snov, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

06.03.2020
PROMETNA NESREČA
Na Perovem pri Coprnici se je zgodila prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje voznika, kateri se ni mogel ustaviti za voznico, katera je stala v koloni. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PIJANA VOZNICA
V Radomljah je bila ustavljena voznica, katera je kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 0.62 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

07.03.2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval parkirano vozilo prijaviteljice. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

08.03.2020
PIJAN VOZNIK
Na Domžalski cesti je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo