Kronika policijske postaje Domžale (od 17.5. do 23.5.2021)

0
1537

17. 5. 2021
KAZNIVO DEJANJE ZALEZOVANJE – IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o kaznivem dejanju zalezovanje. Z zbiranjem obvestil  in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je osumljeni v  daljšem časovnem obdobju s ponavljajočim se opazovanjem in zasledovanjem z  namenom  vzpostavitve  neposrednega  stika z bivšo partnerko pri slednji povzročil  občutek  prestrašenosti  in ogroženosti. V skladu z določili 60. člena ZNPPOL so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca sledi tudi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

18. 5. 2021
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Na kraju je bilo  ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega in  tovornega  vozila.  Do  prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti  voznika  osebnega vozila, kateri je bil nato z reševalnim vozilom odpeljan  v  UBKC,  kjer  je  bilo  ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe.  Na  vozilih  je  nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli
27.000 EUR. Policisti bodo povzročitelju naknadno izdali plačilni nalog.

18. 5. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so imeli v postopku dve osebi, kateri sta imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo  zoper  osebi  uvedli  hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

19. 5. 2021
TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE

Policisti  so bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec iz trgovine odtujil 12 kosov nastavkov britvic in s tem  dejanjem  oškodoval pravno oseba za 221,88 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 5. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so imeli v postopku dve osebi, kateri sta imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper eno osebo uvedli hitri postopek  z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu, zoper drugo mladoletno osebo pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 5. 2021
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in   voznica   osebnega  vozila.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi izsiljevanja  prednosti voznice. Oba udeleženca prometne nesreče sta bila z reševalnim  vozilom  odpeljana  v  UBKC,  kjer  je  bilo ugotovljeno da sta zadobila  lahke  telesne  poškodbe. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda,  ki  znaša okoli 20.000 EUR. Policisti bodo povzročiteljici prometne
nesreče naknadno izdali plačilni nalog.

20. 5. 2021
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti   so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno,  da  sta  bila  v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega  vozila.  Do  prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje v rdečo luč voznice.  Na  vozilih  je  nastala  skupna materialna škoda, ki znaša okoli 10.000  EUR.  Policisti so povzročiteljici prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

21. 5. 2021
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta  bila  v prometni nesreči udeleženi voznici osebnega  vozila ter parkirano vozilo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet s strani ene izmed voznic. Na vozilih je nastala  skupna  materialna  škoda,  ki  znaša  okoli 1.050 EUR. V prometni nesreči  ni  bil  nihče  telesno  poškodovan.  Policisti so povzročiteljici
prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

21. 5. 2021
TATVINA PNEVMATIK S PLATIŠČI IZ VOZILA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini pnevmatik s platišči iz osebnega avtomobila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec iz parkiranega osebnega  vozila odtujil 4 pnevmatike s platišči ter po odtujitvi na vozilo namestil  druge  pnevmatike  s  platišči, ki ne ustrezajo standardu vozila. Materialna  škoda  znaša  skupno 400 EUR. Pnevmatike in platišča, katere je namestil neznani storilec so bila zasežena. Policisti nadaljujejo z delom.

21. 5.2021
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH

Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani   storilec   pristopil   do  odklenjenega  kolesa  neznane  znamke, belo-rdeče  barve ter ga odtujil. Materialna škoda znaša 100 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

22. 5.2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v postopku mladoletno osebo, kateri je imel v posesti manjšo  količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo  zoper  osebo podali obdolžilni  predlog  na pristojno sodišče. O postopku z mladoletno osebo je bil obveščen zakoniti zastopnik.

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE
Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je  asfaltna  površina  še  hladna  in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik.  Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in  veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa  pa  najverjetneje  še  vedno  niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki  enoslednih  motornih  vozil  dosledno uporabljajo zaščitne čelade,
mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob   ugotovljenih  kršitvah  lahko  policisti  izrečejo  globo,  ob  hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here