Pomembna točka v boju za napredovanje

0
1118

Radomljani so v 20. krogu druge slovenske nogometne lige na koncu osvojili zasluženo točko. V zelo borbenem in razigranem srečanju sta si moštvi pravično razdelili po točko…

Sam začetek srečanja se za Radomljane ni pričel najboljše. Že v drugi minuti srečanja hiter protinapad Fužinarja katerega je uspešno zaključil danes zelo aktiven Juš Štusej. Rumeni bojevniki so kasneje vzpostavili ritem tekme, prevzeli posest žoge in oblegali vrata Fužinarja. Kasneje je do odlične priložnosti prišel Žan Nikolić. Slednji je po odlični podaji Piška prišel v situacijo ena na ena, a je gostujoče moštvo na žalost rešil okvir vrat. Tako je po predložku iz desne strani do strela z glavo prišel Kregar a za las zgrešil okvir vrat. Sledila je 23. minuta tekme. Sandi Nuhanović je odlično podal v prazen prostor Nikoliću. Slednji se je odlično znašel in poslal žogo v gostujočo mrežo in tako izenačil na 1:1. Do konca polčasa so gostujoči nogometaši čakali na hitre protinapade. V 30. minuti velja omeniti nevaren strel Nuhanovića, a je žoga zletela za las mimo prečke. Le sedem minut kasneje odličen prodor kapetana Cerarja, ki je zaposlil Vrandečiča, a je gostujoči vratar strel Vrandečiču ukrotil. Le tri minute kasneje še poizkus Kregarja, a sta strel odlično blokirala gostujoča branilca.

Uvod drugega polčasa je pripadel Radomljanom čeprav so gosti hitro vzpostavili ritem tekme in prevzeli pobudo. Na srečo domačih gosti pobude niso znali kronati z zadetkom. Kasneje so se rumeni bojevniki zbrali in zaigrali dominantno. Sledili sta dve izjemni priložnosti, ki sta ju zapravila Kregar in Pišek. Prav tako velja omeniti razpoloženega gostujočega vratarja, ki je v nekaterih trenutkih izvrstno posredoval. Radomljani do konca niso uspeli doseči zadetka in tako se je srečanje končalo z delitvijo točk. Radomljani so s točko ohranili tretje mesto in tako za Goričani zaostajajo zgolj za točko. Slednji imajo tudi tekmo manj, saj jih jutri čaka tekma proti Dobu.

KALCER RADOMLJE 1 : 1 FUŽINAR
Strelca: Nikolić (23′) ; Štusej (2′)

Radomlje: Lojen, Vrandečič, Guček, Jazbec, Marinšek, Zabukovnik, Nuhanović (Štromajer 61′), Pišek, Kregar, Cerar (Trdin 84′), Nikolić (Ahačič 69′)
Fužinar: Poljanec, Tsivelekidis, Rogina, Moravac, Horvat, Ćoralić, Štusej, Ivkić, Kovač, Turkuš, Grubelnik

Tekst: M.K.
Foto: Luka Zavodnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here