Calcitovke predčasno do naslova državnih prvakinj!

0
1190

Po tem, ko je Odbojkarska zveza Slovenije prejšnji teden po izredni seji Predsedstva OZS in tekmovalno-registracijske komisije do nadaljnjega prekinila vsa uradna tekmovanja, so pri slovenski krovni odbojkarski organizaciji zdaj sprejeli še odločitev, da je prvenstvo v okviru 1. Sportklub odbojkarske lige za sezono 2019/20 zaključeno.

Izbruh koronavirusa v Evropi ima za posledico prekinitev številnih športnih tekmovanj, tudi v Sloveniji, kjer pa je OZS med prvimi sprejela odgovorno odločitev o predčasni prekinitvi državnega prvenstva. »Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da s prvenstvom zaključimo, edino logično nadaljevanje. Tekmovanje smo uspeli pripeljati do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red,« je odločitev z besedami pospremil Metod Ropret, predsednik OZS. Moštva v elitni slovenski ligi so prvenstvo tako zaključila po rednem delu prvenstva in tekmah v modri oz. zeleni skupini, pred njimi je bila le še končnica. Slovenske prvake in prvakinje ter nosilce odličij so torej določile trenutne lestvice.

Calcitovke predčasno do zlatih medalj

Ženska ekipa Calcit Volley se je tako predčasno okitila z nazivom državnih prvakinj, po tem ko so v rednem delu zabeležile dvanajst zmag in le dva poraza, v modri skupini pa so ostale celo nepremagane. V četrtfinalu bi se Kamničanke morale pomeriti s Krimovkami, a je pred tem prišlo do prekinitve prvenstva. Drugo mesto domačega prvenstva so osvojile odbojkarice NKBM Branik, tretje pa odbojkarice SIP Šempeter. Calcitovke so v začetku februarja v slovenskem finalnem derbiju premagale Mariborčanke in po štirih letih znova osvojile tudi srednjeevropsko ligo Mevza. V Pokalu Slovenije so ravno proti Mariborčankam klonile v dramatičnem finalu, ki se je šele po tie-breaku končal z grenkim priokusom na domačem terenu. Na evropski sceni so v pokalu Challenge Calcitovke v osmini finala premoč priznale madžarski Bekescsabi, v prihodnji sezoni pa novopečene državne prvakinje morebiti čaka celo nastop v Ligi prvakinj.

Moška ekipa Calcit Volley prvenstvo končala na drugem mestu

Moška ekipa, ki je leteče začela sezono 2019/20, je državno prvenstvo sklenila z drugim mestom. Kamničani v rednem delu prvenstva sicer niso nastopali, tekmovanju so se priključili šele v modri skupini, kjer pa niso odigrali derbijev z Ljubljančani in Mariborčani. Rezultati teh tekem so se prenesli iz srednjeevropske lige, kjer sta oba nasprotnika prav tako tekmovala. V modri skupini so Calcitovci odigrali šest tekem in jih vseh šest tudi dobili, iz Mevze pa so prenesli dve zmagi in dva poraza. Pod črto so tako modro skupino zaključili na drugem mestu, za ACH Volleyjem, ki je tako postal državni prvak za sezono 2019/20, in pred Merkur Mariborom na tretjem mestu. Prav Mariborčani so bili tisti, ki so Kamničanom na domačem zaključnem turnirju Pokala Slovenije v polfinalu zadali poraz, prav tako pa so fantje ostali brez stopničk na zaključnem turnirju najboljše četverice srednjeevropske lige v začetku marca v Zwettlu. V evropskem pokalu Challenge so Calcitovci izpadli v prvem krogu tekmovanja, po tem ko so na prvi tekmi doma sicer prepričljivo ugnali favorizirani Sporting iz Lizbone, po zlatem nizu pa so klonili v gosteh. Sezono moške ekipe je zaznamovala tudi zamenjava na trenerskem stolčku. Konec decembra je z mesta prvega trenerja odstopil Marko Brumen, v njegove čevlje pa je znova stopil domači strokovnjak Gašper Ribič.

Foto: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here