Dela operacije »Izgradnja večnamenske dvorane v društvenem domu Krašnja« zaključena

0
1288
Občina Lukovica je na podlagi zahtevkov v mesecih septembru in oktobru 2019 uspešno počrpala vsa sredstva v skupni višini 147.552,25 € iz Evropske unije – Evropskega sklada za regionalni razvoj – Naložba v vašo prihodnost, za izvedbo operacije »Izgradnja večnamenske dvorane v društvenem domu Krašnja«, kjer kot nosilec nastopa Občina Lukovica kot partner pa Kulturno umetniško društvo Fran Maselj Podlimbarski.
Gradbeno-obrtniška dela in strojne instalacije so bile pod strokovnim gradbenim nadzorom zaključene v januarju 2020, v marcu 2020 pa je bila na podlagi pridobljenega projekta za izvedbo del pri Upravni enoti Domžale vložena vloga za pridobitev uporabnega dovoljenja.
Partner je v okviru operacije že v avgustu 2019 zagotovil lastna sredstva za izdajo priročnika (knjižice) »Pletemo kite«, v nakladi 1.000 kos, v katerega je ogromno število ur vložila predsednica društva Vera Beguš. Za zaključek te operacije je treba izvesti še vsebinske aktivnosti, in sicer: tri delavnice s prikazom pletenja kit iz pšenične slame, ročnih del in domačih obrti ter gledališko in otroško gledališko predstavo. Izvedba naštetih aktivnosti je bila predvidena za konec aprila in začetek maja 2020, vendar so bile zaradi vladnih ukrepov za preprečevaje širjenja epidemije koronavirusa vse priprave na izvedbo aktivnosti začasno ustavljene. Dejstvo namreč je, da je treba za izvedbo gledaliških predstav pred premierno prireditvijo vložiti veliko ur v pripravo obeh predstav, kar pa je v tem obdobju žal nemogoče.
Krašnja kot urbano središče za svoje zaledje je tako dobila večnamenski prostor (dvorano s pripadajočimi prostori) za izvedbo različnih kulturnih, športnih in drugih družabnih dogodkov, za katerega upamo, da bo lahko kmalu napolnjen tako z dogodki kot tudi s krajani, katerim je prostor namenjen.

Občina Lukovica

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here