Arboretum Volčji Potok ponovno odprt

0
2116

Arboretum Volčji Potok se je po mesecu dni zaprtja ponovno odprl. Da bi minimalizirali možnosti za okužbo s koronavirusom pri obiskovalcih in zaposlenih, prilagajamo pravila vstopanja in obnašanja v parku. Ločili smo pot vstopa in izhoda iz parka. Izhod je skozi vrata v drevoredu. Da ne bi prihajalo do neposrednega srečavanja, bomo obiskovalce ob vstopu usmerili na levo in jih po glavnih poteh usmerjali z rumenimi puščicami »Priporočena pot«.

Obiskovalce prosimo, da dnevne vstopnice kupijo preko spleta na povezavi https://vstopnice.arboretum.si/. Vstopnico se bodisi natisne ali odpre na telefonu in približa čitalcu na vhodu ter se tako brezkontaktno vstopi v park. Vstopnica, kupljena preko spleta, velja eno leto. Še vedno je mogoče vstopnice kupiti na okencu vstopnega objekta. Kupce prosimo, da pri čakanju na nakup dosledno upoštevajo predpisani varnostni razmik najmanj 1,5 metra. V parku priporočamo veliko varnostno razdaljo. Arboretum je dovolj velik, da so lahko obiskovalci drug od drugega oddaljeni tudi 10 metrov in več.

V parku ostajajo zaprti vsi prostori (rastlinjaki, razstavišča, galerija). Kavarna in prodajalna spominkov ne obratujeta. Otroško igrišče je ograjeno, ker uporaba igral ni dovoljena. Klopi so bodisi odstranjene ali prevezane z opozorilnim trakom, ker jih ni dovoljeno uporabljati. Odprta so stranišča pri vhodu in v pristavi. Razkužena bodo najmanj dvakrat dnevno. K upoštevanju pravil bodo obiskovalce opozarjali redarji.

Več o odprtju si lahko ogledate TUKAJ.

Dan ugodnosti v vrtnem centru za občane Kamnika

V četrtek, 23. aprila 2020, je v Vrtnem centru Arboretum v Volčjem Potoku dan ugodnosti za občane Kamnika. Že tradicionalno bodo balkonsko cvetje lahko kupovali s 25-odstotnim popustom. Akcija bo v vrtnem centru v četrtek, 23. aprila, od 8. do 17. ure. Letos kuponov za subvencionirani nakup s strani občine in krajevne skupnosti Kamnik center ni. Vsako gospodinjstvo lahko s popustom kupi do 30 rastlin balkonskega cvetja. Ta dan velja tudi 25-odstotni popust za vse okrasne lesnate rastline.

Za občane Celja bo v četrtek, 23. aprila, kar 25-odstotni popust za balkonsko cvetje v Vrtnem centru Arboretum Medlog. Vrtni center je odprt od 8. do 17. ure.

Kupce prosimo, da upoštevajo navodila NIJZ.

Besedilo in fotografiji: Arboretum Volčji Potok

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here