Domžale znova v Mladinski ligi prvakov

0
2773
Mladinska ekipa Nogometnega kluba Domžale bo tudi v prihodnji sezoni nastopila v elitni Mladinski ligi prvakov. Z današnjima zmagama na zaostalima tekmama 27. kola proti novomeški Krki imajo rumeni na skupni lestvici 1. slovenske mladinske in kadetske lige dve koli pred koncem neulovljivih 13 točk prednosti.

Prvi so na glavno igrišče Športnega parka Radomlje stopili kadeti, ki so za vrnitev na vrh lestvice 1. slovenske kadetske lige nujno potrebovali zmago. Varovanci Dejana Dončića so dobro začeli in prvi polčas dobili z golom Denisa Tubića. V drugem delu so gostje, ki se krčevito borijo za obstanek prišli do izenačenja. Domžalčani so vse sile uperili v napad in bili za to tudi nagrajeni. Po napaki vratarja Novomeščanov je domače znova v vodstvo popeljal Simon Gregorin, ki je le nekaj minut pozneje postavil tudi končni izid 3:1. Rumeni imajo dve tekmi pred koncem točko prednosti pred Krškim.

11_veselje2_kr18052016

Zmaga kadetov je Domžalčanom prinesla deset točk prednosti pred Mariborom, kar je pomenilo, da bi mladinci z zmago že poskrbeli za ubranitev naslova prvaka na skupni lestvici kadetov in mladincev. Varovanci Darka Birjukova so tekmo začeli odločno in neprestano napadali proti vratom Krke. Po dobrih 20 minutah tekme je premoč domačih kronal najboljši strelec ekipe Kristjan Sredojević. Isti igralec je znova v polno meril tik pred koncem prvega polčasa, ko je dosegel še svoj 12. gol v sezoni. Nemudoma po odmoru so rumeni znova zatresli mrežo Dolenjcev. Tokrat je v polno meril rezervist Marcel Kene, ki je vstopil med odmorom. Krka je z golom Novaka znižala v 60. minuti. V tretji minuti sodnikovega dodatka so gostje prišli do posrednega prostega strela znotraj kazenskega prostora. Izkoristil ga je Karlo Radić, ki je postavil končni izid 3:2.

Mladinska ekipa si je z 20. zmago v sezoni priigrala šest točk prednosti pred drugim Koprom. Dve tekmi do konca zaradi slabšega medsebojnega izkupička potrebuje še točko. Osvoji jo lahko že v nedeljo, ko v Športnem parku Domžale gostuje Šampion. Na skupni lestvici pa je že vse odločeno in Domžalčani bodo v prihodnji sezoni slovenski nogomet še drugič zapored zastopali v elitni mladinski Ligi prvakov.

Vrhunci obeh tekem sledijo…

Tekst in foto: Grega Krmavnar

 

Oglasno sporočilo