Kronika policijske postaje Kamnik (od 4.5. do 10.5.2020)

0
1323

04.05.2020
PROMETNA NESREČA
Na Korenovi cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VINJEN VOZNIK
Na Perovem je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.80 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

05.05.2020
POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je na Perovem z neznanim ostrim predmetom poškodoval vozilo, tako da je naredil praske po celotnem vozilu in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V MOSTAH
V Mostah je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilne strani vožnje neznanega vozila in voznika s katerim sta z udeležencem oplazila z zunanjim vzvratnim ogledalom in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

06.05.2020
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

SPOR MED SOSEDI V ŽEJAH
Policisti so v Žejah obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do verbalnega spora in žaljenja med sosedi zaradi vožnje s traktorjem po sosedovem travniku. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PADEL KOLESAR
Pri bazenu na Maistrovi ulici je prišlo do prometne nesreče oz. padca kolesarja. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je kolesar peljal po cesti in pri vožnji čez robnik zapeljal na pločnik, pri tem padel in se poškodoval po glavi. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

07.05.2020
GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe na prostoru za oddajanje oziroma last kinološkega društva v Tunjicah. Kršitelju je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK
V naselju Mali Hrib je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.74 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU
Pri kontroli prometa sta imela policista v postopku tri osebe, kateri so bili na javnem kraju z namenom druženja. Vsi so bili seznanjeni s kršitvijo Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji. Pozvani so bili, da se razidejo, kar so tudi upoštevali. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu .

GLASNA GLASBA
Policisti so v Domžalah obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe na javnem kraju v vozilu med stanovanjskimi bloki. Kršitelju je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

08.05.2020
TATVINA VOZILA
Neznani storilec je iz parkirišča na Kovinarski cesti izvršil tatvino osebnega vozila znamke Renault Megan Grandtour in ga odpeljal neznano kam in tako oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na Fužinah se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

09.05.2020
ZADRŽEVANJE NA PODGORSKEM IGRIŠČU
Policista sta imela v Podgorju na igrišču v postopku občane, kateri so se družili in kršili odlok o začasni prepovedi gibanja in druženja, kateri so se po opozorilu razšli. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

DRZNA TATVINA
Znani storilec je vstopil v lokal, kjer je nato neovirano pristopil do blagajne za pultom gostinskega lokala, vzel ključ, ki je bil poleg blagajne na vidnem mestu, jo odprl in iz nje odtujil gotovino. Storilca je opazil natakar, kateri je storilca zadržal do prihoda policistov. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo

10.05.2020
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policistka je na Bakovniku kršitelju zasegla PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here