Simon Rožman po zmagi nad Olimpijo

0
1448

Domžalski nogometaši so včeraj dosegli svojo četrto zaporedno zmago, s katero so se povzpeli na tretje mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Rumeni so znova prikazali zelo dobro predstavo, s katero je bil zadovoljen tudi trener Simon Rožman.

20171203 16 rozman

“Priča smo bili zanimivi tekmi. Če se osredotočim le na našo igro, smo prikazali izredno dober prvi polčas. Bili smo takšni, kot si želimo biti, napadalni, agresivni in odločni. Bili smo nevarni tudi ob prekinitvah, ki na tovrstnih tekmah pogosto odločijo zmagovalca. V nadaljevanju smo Olimpiji nekoliko prepustili pobudo in nato v drugi polovici drugega polčasa znova prišli do nekaterih priložnosti. Vsekakor sem zelo zadovoljen z doseženo zmago, Fantom iskreno čestitam za današnjo predstavo in osvojene tri točke,“ je uvodoma dejal 34-letni trenerski strokovnjak, ki je tokrat znova presenetil s taktično različico.

Domžalsko moštvo je srečanje začelo s tremi osrednjimi branilci, Matija Širok in Andraž Kirm sta igrala v vlogi krilnih nogometašev, v konici napada pa sta se tokrat predstavila Marko Alvir in Agim Ibraimi: “Imeli smo dovolj časa za pripravo in na koncu smo se odločili za to postavitev. Razmišljali smo v smeri, kako na njihovo branilsko linijo ustvarjati največji pritisk, kar je tudi razlog, da smo tekmo začeli z dvema napadalcema. Zelo sem vesel, da se nam je izšlo, vsekakor pa to kaže na raznovrstnost v naši ekipi, kar je odlika, ki smo si jo vseskozi želeli,“ je o odločitvi za spremembo igralne formacije dejal domžalski trener.

Do konca jesenskega dela čaka rumene le še eno srečanje. Prihodnjo soboto, 9. decembra ob 15:00, se bodo Domžalčani odpravili v Velenje, kjer jih čaka obračun z Rudarjem. “Verjamem, da bomo zbrali še zadnje atome moči in tekmo znova odigrali na način, ki si ga želimo. Vemo, da je naš cilj najmanj uvrstitev na tretje mesto. Z velenjskim Rudarjem se že skozi ves jesenski del borimo za to izhodišče. Vsekakor je želja, da pridemo do zmage in da to fantastično koledarsko leto sklenemo na najlepši možni način,“ je zaključil Rožman.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo