Podjetje Helios TBLUS, d.o.o. je Občini Kamnik doniralo razkužilno sredstvo za roke in površine (150 litrov)

0
1881

Danes, 20. maja 2020, je župan Matej Slapar skupaj s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite mag. Matjažem Sršo prevzel donacijo razkužilnega sredstva za roke in površine (150 litrov), ki so ga kamniškim šolam in vrtcem donirali v podjetju HELIOS KEMOSTIK, d. o. o., in sicer z namenom zagotavljanja večje varnosti ob vračanju otrok in zaposlenih v vzgojno – izobraževalne ustanove. Donacijo sta v imenu kamniškega podjetja predala direktorica Mateja Zore in tehnični vodja Gregor Zupan.

V časih, ko nas obkrožajo predvsem novice, povezane z obolelimi za COVID-19, so se nekateri odločili, da bodo pisali drugačne, bolj spodbudne in pozitivne zgodbe. Iskrena hvala za solidarnost!

Parkirnina

Občina Kamnik občanke in občane obvešča, da se je s ponedeljkom, 18. maja 2020, ponovno vzpostavil sistem plačevanja parkirnin na parkirnih mestih v lasti Občine Kamnik. Tisti, ki so v marcu kupili mesečno parkirno karto, jo lahko v vozilu dajo na vidno mesto in velja do konca meseca maja.

Prostovoljci

Za tiste, ki si ne morejo priskrbeti sami nujnih življenjskih potrebščin (hrana, zdravila in podobno) smo v času epidemije na Občini Kamnik na voljo na telefonski številki 051/374-207 (Katja Vegel). Na telefon lahko pokličete med ponedeljkom in nedeljo med 9. in 21. uro.

Danes je en prostovoljec enemu občanu pripeljal topli obrok na dom, enemu pa živila iz trgovine, dva prostovoljca sta 40 otrokom na dom pripeljala brezplačen topli obrok.

Odprtje športnih igrišč

Glede na sproščanje nekaterih ukrepov, tudi na področju športne dejavnosti, vas obveščamo, da bomo v soboto, 23. maja 2020, odprli vsa zunanja športna igrišča, ki bodo opremljena z ustreznimi navodili in priporočili prisotnih institucij. Rekrekreacija na področju moštvenega športa (tako notranje kot zunanje aktivnosti) se lahko na podlagi Odloka Vlade Republike Slovenije prične v soboto, 23. maja 2020.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni,
  • ne dotikamo se oči, nosu in ust,
  • v primeru, da zbolimo, ostanemo doma,
  • upoštevamo pravila higiene kašlja,
  • redno si umivamo roke z milom in vodo,
  • v primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke,
  • v času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi,
  • poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here