Kronika policijske postaje Kamnik (od 18.5. do 23.5.2020)

0
722

18.05.2020
POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je v Komendi z neznanim predmetom na vzvod skozi prednja leva vrata vozila skušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

19.05.2020
PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o nasilju v družini v Kamniku, kjer se je kršitelj v družinski skupnosti do svoje izven zakonske partnerice vedel nasilno, z njo grdo ravnal, nad njo vpil, jo žalil, v preteklosti pa jo je večkrat fizično napadel, z tem ravnanjem pa jo je spravljal v podrejen položaj. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke.
Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Neznani storilec je s parkiranega vozila na Kranjski cesti v Kamniku odtujil obe registrski tablici in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

20.05.2020
VINJEN TRAKTORIST
V Podgorju je bil ustavljen traktorist, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.83 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku

21.05.2020
ZLORABA BANČNE KARTICE
Občanka iz Kamnika je sporočila, da je neznani storilec v tujini prišel do podatka njene bančne kartice in izvedel plačilo storitev v višini 150 eur. Sledi zbiranje obvestil in poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.73 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

22.05.2020
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so v Komendi obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
Policista sta imela v Soteski v postopku voznico tovornega vozila, ki je vozila vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar ji je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23.05.2020
POŠKODOVANJE VOZIL
Neznani storilec je na makadamski cesti, ki pelje na Menino planino z neznanim ostrim predmetom prebodel pnevmatiko na treh parkiranih vozilih in iz enega odtujil premični del vlečene kljuke in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SPOR MED SOSEDOMA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer se je sosed nedostojno vedel do sosede. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v lokalu, katero pa policista na kraju nista zaznala. Policista sta na podlagi prijave in izjave prijavitelja, najemnici lokala izdala plačilni nalog.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo