Odziv po tekmi z Mariborom

0
1097

Prva prvenstvena tekma po 90 dneh premora se ni zaključila po željah rumene družine. Varovanci Andreja Razdrha so v 62. minuti sicer povedli preko Kariča, ki je zadel z glavo, toda Mariborčani so z igralcem več odgovorili v 79. in 82. minuti.

Glavni trener Andrej Razdrh: “Vse do zaključka tekme smo igrali kakovostno. V zadnji vrsti smo bili disciplinirani in se dobro upirali tekmecu, ki si ni priigral pravih priložnosti. Vedeli smo, da bodo pod vodstvom novega trenerja močnejši v prehodih v napad, ob koncu pa sta sledili izključitev Nikole Vujadinovića in enajstmetrovka, ki sta zaznamovali srečanje. Pogosto se vse obrne proti nam, toda verjamem, da bo kmalu drugače.”

Branilec Sven Šoštarič Karič: ”Poraz je boleč. V obrambi smo bili čvrsti, nato pa se je v pičlih treh minutah vse skupaj obrnilo na glavo. Vemo, da ima Maribor širok kader. Izkoristili so večje število menjav in s tem tudi prišli do preobrata. Vodilnega zadetka sem seveda zelo vesel, saj je nasproti stal moj klub iz otroštva, toda na koncu moj gol žal ni bil dovolj. Nadaljevati moramo z dvignjeno glavo. S tekme je potrebno izluščiti pozitivne stvari, popraviti pa vse, kar je bilo slabše izvedeno.”

Vratar Ajdin Mulalić: “Na igrišču smo zelo dobro stali. Srečanje smo imeli pod nadzorom, dobro smo se branili, povedli, nato pa že videna zadeva v letošnji sezoni. Najstrožja kazen in izključitev, po kateri je bilo težko. Maribor je zelo kvalitetno moštvo, ki si ustvarja priložnosti, na našo nesrečo pa je po Amirju Derviševiću natančno meril tudi Rudi Požeg Vancaš. Kar se je zgodilo je potrebno hitro odmisliti. Sedaj se moramo posvetiti tekmi s Triglavom iz Kranja, ki nas čaka že v petek, saj se želimo s pozitivnim rezultatom oddaljiti od trenutnih mest na prvoligaški razpredelnici. Sami se zavedamo svoje kvalitete in vemo, da je sezono potrebno zaključiti višje na lestvici.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here