Lokostrelska tekma za slovenski tarčni pokal v Kamniku

0
703

V soboto, 20.6.2020, smo člani Lokostrelskega kluba Kamnik organizirali prvo letošnjo tekmo za slovenski tarčni pokal.
Na tekmi, na kateri je tekmovalo 118 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 klubov, so prvič pri nas v tarčnem pokalu tekmovali tudi tekmovalke in tekmovalci z golim lokom in dosegli prve državne rekorde. Prav tako je bil presežen nov državni rekord med kadetinjami s sestavljenim lokom. Nov mejnik je s 682 krogi postavila Katja Šarec (LK Kamnik)
Stabilno vreme in želja po tekmovanjih, katera so bila ukinjena po razglasitvi pandemije, sta pripomogla k dobremu vzdušju in doseganju lepih rezultatov.
Kako je pandemija posegla v športno življenje, so izkusili tudi lokostrelci. Ob razglasitvi pandemije so bila praktično čez noč odpovedana vsa državna in mednarodna tekmovanja, vključno z Olimpijskimi igrami. Zaprla so se strelišča za treninge in vsak se je moraj znajti po svoje.
Ko so se začeli ukrepi rahljati, smo se v Lokostrelskem klubu odločili, da organiziramo tekmovanje, ki bo zadostilo vsem aktualnim ukrepom in željam tekmovalcev.
Dela in priprav je bilo veliko in tako smo 20.6.2020 na nogometnem stadionu organizirali prvo letošnjo tekmo za slovenski tarčni pokal, na katerega se je na veselje organizatorja prijavilo 118 tekmovalk in tekmovalcev iz 25. klubov. Gostili smo tudi dva tekmovalca iz Avstrije in eno tekmovalko iz Poljske.
Lepo vreme in dobra organizacija tekmovanja je tekmovanja željnim tekmovalcem izpolnila pričakovanja in doseženi so bili dobri rezultati.
Kamniški klub je na tekmovanje poslal 19 svojih članov in članic. Kar nekaj od njih je nastopilo prvič na državni tekmi.
Na koncu pa smo se veselili novega državnega rekorda naše zelo perspektivne mlade tekmovalke Katje Šarec, ki je z odličnimi 682 krogi (od 720 možnih) s sestavljenim lokom postavila nov slovenski mejnik med kadetinjami.

Ostale uvrstitve:
Članice ukrivljeni lok:
4.mesto: SLANA TEJA
6.mesto: RUSJAN IVA

Člani ukrivljeni lok:
1.mesto: HABJAN DEN
2.mesto: RAVNIKAR ŽIGA
5.mesto: ARNEŽ LUKA

Mladinke ukrivljeni lok:
1.mesto: HABJAN MAVRETIČ TEJA

Mladinci ukrivljeni lok:
1.mesto: ROŽIČ MIHA
2.mesto: JERAS TIMEJ

Kadetinje ukrivljeni lok:
1.mesto: ŠAREC ANJA
5.mesto: OGRINC NIKA

Kadetinje sestavljeni lok:
1.mesto: ŠAREC KATJA

Kadeti sestavljeni lok:
3.mesto: ROŽIČ MATIJA

Deklice ukrivljeni lok:
6.mesto: MIKUŠ MAŠA
12.mesto: OŠAP LARA
13.mesto: ZABRET VERBOLE PIA
14.mesto: BERGANT URŠA ALEKSANDRA
15.mesto:KONCILJA ZALA

Dečki ukrivljeni lok:
2.mesto: ŽAGAR TIMI
7.mesto: GNIDOVEC OSKAR

Čestitamo!

Oglasno sporočilo