Kronika Policijske postaje Kamnik (od 6.7. do 12.7.2020)

0
1360

06.07.2020
INTERVENCIJA
Policisti so v Mengšu obravnavali intervencijo kjer je sosed kršil javni red in mir s tem, da je vpil in verbalno žalil soseda. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK
Na Gori pri Komendi je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.97 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

MED KOŠNJO TRAVE SE JE PREVRNIL
Ob 20.30 uri je domačin iz Košiš s kmetijskim traktorjem s priklopljeno rotacijsko bočno kosilnico kosil travo na njegovem privatnem travniku v bližini naslova. Zaradi strmega pobočja se je traktor najprej prevrnil na bok nato nazaj na kolesa. Pri tem se je občan hudo telesno poškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

07.07.2020
VLOM V HIŠO V KOMENDI
Neznani storilec je pristopil do stanovanjske hiše v Komendi na vzvod skozi vrata terase vstopil v hišo in premetal vse prostore. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročitelja, kateri je s kraja le te odpeljal, na da bi udeleženki nudil svoje podatke. Po zbranih obvestilih sta policista izsledila povzročitelja prometne nesreče državljana Srbije v tranzitu, kateri je plačal globo za prekršek po zakonu v cestnem prometu.

08.07.2020
GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju bo po razgovoru izdan plačilni nalog.

POMOČ PRI PREVOZU
Na podlagi zaprosila zdravnika Zdravstvenega doma Kamnik so policisti nudili pomoč pri prevozu bolne, agresivne in nepredvidljive osebe v psihiatrično kliniko v Ljubljano, kjer je ostala na zdravljenju. Beleženo je v poročilo dežurnega.

09.07.2020
ZLORABA ZNAMENJ ZA POMOČ
Neznani storilec je osumljen storitve kaznivega dejanja zloraba znamenj za pomoč s tem, da je poklical na številko 113 in naznanil dogodek za katerega je bilo kasneje na kraju ugotovljeno, da do dogodka ni prišlo. Na kraj so bili poslani gasilci in policisti iz policijske postaje Kamnik in Domžal. Neznani storilec je s to prijavo povzročil, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
Policista sta imela v naselju Soteska v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10.07.2020
VLOM V VOZILO V KAMNIŠKI BISTRICI
Neznani storilec je z neznanim predmetom na vzvod skozi prednja leva vrata vozila vlomil v parkirano vozilo v Kamniški Bistrici in iz vozila odtujil denar in bančno kartico s katero je opravil dvig denarja. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo. Občane naprošamo, da ne puščajo denarnic in vrednih predmetov v svojih vozilih.

11.07.2020
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijsko postajo in povedal, da je 11.07.2020 na Bakovniku pri trgovini Tuš na bankomatu Nove Ljubljanske banke našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

12.07.2020
PREHITRI KOLESAR
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče oz. padca kolesarja. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je kolesar peljal po Ljubljanski cesti in v križišču z Rozmanovo ulico sunkovito zavrl in zaradi neprilagojene hitrosti padel s kolesa na pločnik in se pri tem hudo telesno poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom zdravstvenega doma Kamnik. Kolesarju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here