Kronika policijske postaje Domžale (od 13.7. do 19.7.2020)

0
1256

13. 7. 2020
TATVINA DELOVNEGA STROJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec s travnika na neugotovljen način odtujil tam parkiran  delovni  stroj  Takeuchi,  TB  260, z nameščenim priključkom pick hammer.  Z  opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 45.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

13. 7. 2020
POŽAR NA TOVORNEM VOZILU NA AVTOCESTI
Policisti  so bili obveščeni, da na avtocesti gori tovorno vozilo. Na kraju so  posredovali  tudi gasilci, kateri so požar na tovornem vozilu pogasili. Policisti so na kraju ugotovili, da je med vožnjo pričelo goreti pod kabino tovornega  vozila  tujih reg. številk. Zaradi opisanega je voznik zaustavil tovorno  vozilo,  ogenj pa je nato zajel celotno kabino tovornega vozilo. V
dogodku  ni bil nihče telesno poškodovan, nastala pa je materialna škoda za okoli 24.000 EUR. Policisti bodo o opisanem obvestili državno tožilstvo.

14. 7. 2020
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta  bila  v  prometni nesreči udeležena voznik osebnega  avtomobila  in  voznica  osebnega  vozila. Do prometne nesreče je prišlo  zaradi  nepravilnega  premika s strani voznika osebnega avtomobila. Voznica  –  udeleženka  je  bila  z  reševalnim  vozilom  odpeljana v UB KC Ljubljana,  kjer je bilo ugotovljeno da je zadobila lahke telesne poškodbe. Skupna  materialna  škoda  na  vozilih  znaša okoli 1.200 EUR. Policisti so
povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

14. 7. 2020
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so  policisti  ugotovili,  da  družinski  član nad staršem  že  dlje  časa  izvaja  fizično  in  psihično  nasilje. V skladu z določili  60.  člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu  izrekli  ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika  okrožnega  sodišča  v Ljubljani pa je bil izrečen ukrep potrjen in
podaljšan  še  za  15  dni.  Zoper  storilca  bodo  policisti  na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

15. 7. 2020
POŽAR NA ZABOJNIKU

Policisti  so bili obveščeni o požaru na zabojniku za smeti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec zakuril odpadno plastiko v zabojniku za smeti. Ogenj  se  je nato razširil še na dva sosednja zabojnika za smeti. Požar na zabojnikih  so  pogasili  gasilci. V opisanem je nastala materialna škoda v višini  cca.  1.000  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljuje z zbiranjem obvestil in bodo na pristojno sodišče poslali kazensko ovadbo.

15. 7. 2020
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad partnerko že  dlje  časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena  Zakona  o  nalogah  in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli  ukrep  prepovedi  približevanja.  S  strani preiskovalnega sodnika okrožnega  sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep potrjen in podaljšan še za  15  dni.  Zoper  storilca  bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

16. 7. 2020
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori so policisti ugotovili, da je mož nad svojo ženo že dlje  časa  izvajal  fizično  in  psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena  Zakona  o  nalogah  in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli  ukrep  prepovedi  približevanja.  S  strani preiskovalnega sodnika okrožnega  sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep potrjen in podaljšan še za  15  dni.  Zoper  storilca  bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

16. 7. 2020
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da voznik osebnega avtomobila ni vozil po sredini prometnega pasu, zaradi  česar  je  trčil v vozilo voznice. Na udeleženih vozilih je nastala materialna  škoda  v višini cca. 2.000 EUR. Policisti bodo vozniku naknadno izdali  plačilni  nalog.  Nadalje  so  policisti  v  postopku  z  voznico – udeleženko  v prometni nesreči ugotovili, da je le ta svoj osebni avtomobil vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega ji  je bilo vozilo  na  podlagi  23.  člena  ZPrCP  zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 7. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

17. 7. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli v postopku mladoletno osebo, katera je imela v posesti
manjšo  količino  prepovedane  droge.  Policisti so o postopku z mladoletno
osebo   obvestili   zakonitega   zastopnika   mladoletnega  in  bodo  zoper
mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 7. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli
hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

19. 7. 2020
– ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je obstajal  sum,  da  le  tega  vozil pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus  alkoholiziranosti,  katerega pa je odklonil. Policisti so vozniku začasno  odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje,  katerega  bodo  skupaj  z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so  podani  s  strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here