V 1. krogu državnega prvenstva s Koper Primorsko

219

Na sedežu Košarkarske zveze Slovenije je danes potekal žreb tekmovanj za letošnjo sezono, ki jo bodo prvoligaši začeli že 26. septembra. Ker je bil začetek Lige ABA in ABA 2 prestavljen za dva tedna, je bilo že vnaprej določeno, da se bodo Helios Sunsi v 1. krogu državnega prvenstva pomerili ali s Krko ali s Koper Primorsko, saj bo pozneje, zaradi zasedenih terminov igranja, tekme ABA-ligašev potrebno prestavljati.

In žreb, ki sta ga izpeljala komisar članskih tekmovanj Gorazd Trontelj in generalni sekretar zveze Radoslav Nesterović, je določil, da bodo v 1. krogu prvenstva Domžalčani odšli na Obalo, kjer jih čaka obračun s Koper Primorsko. Na domačem parketu bomo Helios Sunse lahko prvič spremljali v 2. krogu, predvidoma v soboto, 3. oktobra, ko bodo v Domžalah gostovali Hopsi iz Polzele.

V 1. delu državnega prvenstva bo sodelovalo 10 ekip, Cedevita Olimpija pa se bo, zaradi nastopanja v dveh mednarodnih tekmovanjih, v prvenstvo vključila v 2. delu, v Ligi za prvaka. V le-to se bo poleg Olimpije uvrstilo najboljših pet ekip prvega dela, preostalih pet bo igralo Ligo za obstanek. Najboljši dve ekipi spodnjega dela se bosta v 3. delu priključili zgornjim šestim v četrtfinalu državnega prvenstva, najslabši dve pa izpadeta v 2. SKL.

Tekmovalni uvod v sezono bo sicer že na praznik slovenske košarke, 17. septembra, ko se bosta v tekmi Superpokala pomerila Koper Primorska in Cedevita Olimpija. Ob tem je treba omeniti, da bodo ekipe v tekmovanje krenile z unikatnimi Spalding žogami z zlatimi črtami ter zlatim logotipom KZS 70 let, ki so nastale v sodelovanju s podjetjem Dassašport, tudi našim klubskim partnerjem.

(foto: Gašper Papež)
Oglasno sporočilo