Odstrel lisice na kmetiji Slovenia Evo Resort, Godič

0
2179

Glede na nesrečni dogodek z lisico, so me danes iz lovske inšpekcije obvestili, da bodo lisičko prišli ustrelit lovci. Lisička je zdrava, mlada in nepoškodovana, lovci pa izven lovišč nimajo nikakršnih pooblastil za ubijanje. Namesto preselitve, se je našla najenostavnejša možnost – smrt.

Vabim vas na ogled likvidacije zdrave živali, ki je imela samo smolo, da se je ujela v zajčniku.

Matjaž Zorman
_______________________________________________________________

ZADEVA: PRIJAVA NAPADA DIVJE ZVERI IN PRIJAVA ŠKODE NA KMETIJI

Podpisani Matjaž Zorman podajam prijavo zaradi napada divje zveri na kmetijo Slovenia Evo Resort, Godič 45P iz noči 22. na 23.8.

Divja zver, lisica je vstopila na območje kmetije, kjer je poškodovala 14 kokoši, 11 zajcev, 2 pava in 4 race. Ob napadu na zajce pa se je ujela v zajčniku tako, da je v zajčniku še vedno zajeta – živa in zdrava. Pristojne organe pozivam, da izdajo odločbo o obveznem veterinarskem pregledu divje živali ter odločbo o izročitvi po presoji organa ter odločbo o povrnitvi škode, ki jo je divja žival povzročila kmetiji. Prosim za nujno ukrepanje, saj
nismo vešči nege in vzgoje divje zveri, saj je le ta zajeta v zajčniku in si nihče ne upa kakorkoli posredovati. Prav tako, prosim za urgentno reševanje škodnega primera, saj je življenje na kmetiji močno prizadeto po takem pomoru.

S spoštovanjem, Matjaž Zorman

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here