Kronika policijske postaje Domžale (od 2.7. do 8.8.2021)

0
1079

2. 8. 2021 – PRIDRŽANJE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  opiti  osebi, ki vpije pred podjetjem. V neposredni  bližini  kraja,  ki  je  bil  naveden  ob  prijavi so policisti izsledili močno vinjenega moškega, ki je vpil na zaposlene in se nedostojno vedel.  Ker  se  kljub opozorilu in ukazu policistov ni želel umiriti mu je bila  odvzeta  prostost  in   na  podlagi  109/II ZP-1 odrejeno pridržanje.
Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

2.8.2021 – KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVA
Policist  so  bili  s  strani  občanov  obveščeni o pretepu več delavcev na gradbišču, ki je bil naveden v prijavi. Na kraj so odšli policisti, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do pretepa prišlo zaradi nesoglasij med dvema  ekipama  podizvajalcev.  Zoper  kršitelje  bo  na  pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

3. 8. 2021 – TATVINA DENARJA IZ PISARNE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  denarja  iz pisarne v Mengšu. Z zbiranjem  obvestil  je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 2. 8. 2021 med  11.30  in  17.00  uro  predala  v pisarni v podjetju iz Mengšu odtujil denar.  Policisti  z  zbiranjem  obvestil  nadaljujejo  in podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

3. 8. 2021 – TATVINA DVEH ELEKTRIČNIH SKIROJEV V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh električnih skirojev v Domžalah. Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca 3. 8. 2021  med  14.00  in  14.30  iz  vetrolova  Mercator  centra  odtujila  dva električna  skiroja  znamke  Xiaomi Mi Pro2, črne barve. Policistih bodo po zbranih  obvestilih  zoper  storilca  podali  kazensko  ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

4.8.2021 – TATVINA  DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o tatvini denarnice iz prostorov podjetja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec  z  namenom protipravne prilastitve odtujil denarnico z vsebino iz prostorov garderobe podjetja, kjer je oškodovanec zaposlen. Policistih bodo po  zbranih  obvestilih  zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

4. 8. 2021 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE V DOMŽALAH
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine v Domžalah. Z zbiranjem  obvestil je bilo ugotovljeno, da sta neznanca odtujila več kosov kozmetičnih  izdelkov. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

4. 8. 2021 VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so bili v večernem času obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju  Radomelj.  Policisti  so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo  po  opravljenih  analizah  in  zbranih  obvestilih   podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

5. 8. 2021 VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so bili v večernem času obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju  Dragomelj – Pšata. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani  storilec  preko  noči  vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nekaj predmetov.  Policisti  so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo po opravljenih  analizah  in  zbranih  obvestilih   podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

5. 8. 2021 UGRIZ PSA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  ugrizu psa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno,  da je pes ugriznil poštarja potem, ko je le-ta dostavil pošto na naslov. Policisti bodo zoper lastnika psa uvedli prekrškovni postopek.

6. 8. 2021 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE V ZGORNJIH JARŠAH 
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  artiklov iz trgovine v Zgornjih Jaršah.  Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v trgovini  izvršil  tatvino  več  kosov  sanitarnih  pip  in  s tem trgovino oškodoval  za  640  €. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

6.8.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vrtne lope odtujil  treking kolo znamke Scott Sub Cross, črno-modre barve ter oškodoval lastnika za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

6. 8. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli v postopku kršitelja, kateri je imeli v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

6.8. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo   ugotovljeno,  da  voznik  vozilo  vozi  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti moped  zasegli  in  ga  s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6. 8. 2021 – PRIDRŽANJE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vinjeni  osebi,  ki  vpije in krši JRM v trgovskem  centru  v  Domžalah.  Na  kraju  so  policisti  izsledili  močno vinjenega  moškega,  ki je vpil na zaposlene in se nedostojno vedel. Ker se kljub  opozorilu  in  ukazu  policistov ni želel umiriti mu je bila odvzeta prostost  in  na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

7. 8. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli v postopku kršitelja, kateri je imeli v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

7. 8. 2021 VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so bili v večernem času obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Prevoj. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo po  opravljenih  analizah in zbranih obvestilih  podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

7.8.2021 – TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvin neregistriranega  osebnega vozila v Domžalah.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani storilec najverjetneje z razbiranjem  stekla  prišel v notranjost vozila in ga na neugotovljen način odpeljal s kraja. Vrednost vozila je okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.8.2021 – KAZNIVO DEJANJE HUDE TELESNE POŠKODBE
Policist  so  bili s strani zdravnika KC LJ obveščeni, da je pri njih iskal zdravniško  pomoč občan, katerega bi naj poškodovala znana oseba. Policisti so  v  razgovoru  z  njim  ugotovili,  da ga je med sporom potisnil znanec, zaradi  česar  je padel in se hudo telesno poškodoval. Zoper storilca bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

MOTORISTIČNA SEZONA
Vsem  voznikom  enoslednih  motornih  vozil  svetujemo,  naj  bodo predvsem izjemno  previdni,  hitrost  svoje  vožnje  pa  naj prilagodijo razmeram na cesti!  Vabimo  vas,  da  obiščete  spletno  stran  Policije  na povezavi ” https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-vecjo-varnost-motoristov
“, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete  lahko  najdete  tudi  na YouTube kanalu “Slovenska policija”. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here