Kronika policijske postaje Domžale (od 24.8. do 30.8.2020)

0
1266

24.8. 2020
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH

Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil. Na kraju  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  do  prometne  nesreče  prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikov. V prometni nesreči se je eden  izmed voznikov lahko telesno poškodoval, zdravniško pomoč pa bo iskal naknadno  sam.  Skupna  materialna  škoda znaša za okoli 6.000 EUR. Vozniku povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

24.8. 2020
TATVINA VRTNEGA POHIŠTVA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini vrtnega pohištva. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do nezavarovanega prostora za  piknik  ter  odtujil  dva  senčnika,  ležalnike  in hladilnik ter s tem lastnika  oškodoval  za  okoli  1.600  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.8. 2020
VLOM V PODJETJE

Policisti  so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi vhodna vrata podjetja vlomil   v   notranjost,  kjer  je  odtujil  dokumentacijo,  gotovino,  več avtomobilskih  ključev  in  hidravlično  orodje.  Materialna škoda znaša za okoli 8.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.8. 2020
POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policisti  so  bili  obveščeni  o  požigu  zabojnikov za smeti v Domžalah. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec z neznano snovjo zanetil požar na  enem  izmed zabojnikov za smeti na ekološkem otoku, požar pa se je nato razširil  na  ostale  zabojnike. Požar je bil pogašen s strani gasilcev CZR Domžale. Nastala je materialna škoda za okoli 1.000 EUR.  Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.8.2020
TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA V DOMŽALAH

Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini električnega skiroja v Domžalah. Z zbiranjem  obvestil  je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v Domžalah odtujil zavarovano električno kolo znamke Segway Ninebot ter s tem lastnika oškodoval  za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2020
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo  vozniku  na  podlagi  23.  člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko  odpeljano  v  hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 8. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil  pod  vplivom  alkohola.  Vozniku  so policisti začasno odvzeli njegovo  vozniško  dovoljenje  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27.8. 2020
VLOM V VRTNO LOPO
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je  neznani storilec iz vrtne ograje odstranil ključavnico obešanko in tako prišel do vrtne lope, kjer je z neznanim predmetom poškodoval vrata lope in iz  notranjosti  odtujil vodno črpalko. Materialna škoda znaša za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 202
– ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  pri  kontroli  prometa dvema voznikoma, ki sta vozila osebno vozilo  pod vplivom alkohola, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

28.8.2020
TATVINA KOLES
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini dveh koles v Domžalah. Z zbiranjem obvestil  je  bilo  ugotovljeno,  da je neznani storilec v Domžalah odtujil žensko  mestno  električnego  kolo  znamke Letric 20 LS Neom, črne barve in žensko  gorsko kolo sivo roza barve v skupni vrednosti 750 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.8. 2020
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesa z motorjem in osebnega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo  zaradi  izsiljevanje  prednosti  voznika kolesa z motorjem, ki je v trčenju utrpel lahke telesen poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v  Zdravstveni  dom  Domžale.  Zaradi  kršitve  zakona  o  Cestno prometnih predpisih  bo  povzročitelju,  vozniku  kolesa  z  motorjem, naknadno izdan plačilni nalog. Skupna materialna škoda znaša za okoli 2200 EUR.

30. 8. 2020
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Policisti  so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo,  da  sta prišli v spor mati in njena polnoletna hči, pri čemer je hči udarila mater. Zoper kršiteljico bodo policisti izvedli ustrezni ukrep.

__________________________________________________________________

OPOZORILO-ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2020/2021
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU
Voznike  opozarjamo,  da  bo  policja  vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na  kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju  uporabe  tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano  kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez  nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen
tobaka  za  žvečenje  in  tobaka  za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb,  mlajših  od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma  uporablja  tobak,  tobačne  izdelke  in  povezane  izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so  podani  s  strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here