Šest zmag v Ajdovščini

0
1220

Gorski kolesar kamniškega kluba Calcit Bike Team Rok Naglič je veliki zmagovalec dirke slovenskega pokala SloXcup v Ajdovščini v konkurenci članov elite v olimpijskem krosu. Calcitovci so v Ajdovščini osvojili še pet zmag.

Naglič je na koncu za zmago premagal Gregorja Dimica in Italijana Manuela Casasolo, na poti do prvega mesta pa je imel kar nekaj smole.

»Od starta smo se vozili skupaj, nato pa sva se z Dimicem odpeljala ostalim. Konec prvega kroga sem si privozil nekaj prednosti, a sem imel defekt. Dimic se je odpeljal, jaz pa sem v naslednjem krogu na istem mestu ponovno imel defekt. Nato sem šel na tempo in ga v predzadnjem krogu ujel. Videl sem, da sem močnejši in sem se odpeljal naprej, s čimer sem rešil zmago,« je povedal Naglič.

Med člani elite je peto mesto zasedel Luka Tavčar, šesto Gregor Krajnc, osmo pa Tilen Jagodič, ki je osvojil tretje mesto med mlajšimi člani.

Blaž Žle je bil tretji med starejšimi mladinci, premoč je moral priznati reprezentančnima kolegoma Teu Pečniku in Jakobu Klemenčiču. Žle je zaostal 59 sekund. Za njim se je čez ciljno črto pripeljal Matic Kranjec Žagar.

Boštjan Hribovšek je bil prvi med veterani 1. Aljoša Martinjaš je končal kot tretji med veterani 2. Tretji je bil tudi Bojan Kemperl med veterani 3. Ana Podpečan je bila druga najhitrejša med veterankami.

Med deklicami do 15 let je bil najboljša Maruša Tereza Šerkezi, ki je tekmice ugnala za en krog. Maks Majnik je slavil med dečki do 13 let. V isti starostni kategoriji med deklicami je bila druga Zoja Bolčina Ravnikar in tretja Ana Inkret.

Med dekleti do 11 let je prvo mesto osvojila Tajda Šoštarko, tretje Ula Ravnikar Bolčina, Jakob Krapež je bil v U11 tretji.

V U9 se je prvega mesta veselila Anamarija Kosec. V U7 je na drugem mestu končal Lenart Hafner.

Vsi rezultati: https://prijavim.se/uploads/3633_result.pdf

PR Calcit Bike Team
.
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here