Občinsko tekmovanje v Kamniku na temo »Kaj veš o prometu?«

0
2317

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik je včeraj, v torek, 8. maja 2018, za učence in učenke kamniških osnovnih šol pripravil občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?« Tekmovanja se je udeležilo 30 učenk in učencev od 6. do 9. razreda. 

 

Samo tekmovanje je bilo zasnovano iz teoretičnega dela o poznavanju cestnoprometnih predpisov, ki poteka preko spletnega portala, spretnostne vožnje po poligonu in praktične vožnje po prometnih površinah. Učence je na kolesarsko pot pospremil podžupan Matej Slapar, ki je osnovnošolcem zaželel varno vožnjo in da bi se s takšnimi dodatnimi vsebinami izobraževanja naučili veliko novega. Po tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad za tekmovalce.

.

“>Vsak učenec je prejel tudi praktično darilo, za vse tekmovalce in mentorje pa bo s strani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik organiziran ogled poligona na Vranskem, na katerem jim bodo inštruktorji varne vožnje prikazali teoretični in praktični del usposabljanja v prometu. Absolutni zmagovalec je bil učenec Osnovne šole Toma Brejca Nal Auer, ki bo zastopal občino Kamnik na državnem tekmovanju v Ljubljani. Končne rezultate pa si lahko ogledate tukaj.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik se ob tej priložnosti zahvaljuje njihovim članom, Policijski postaji Kamnik in članom Združenja šoferjev in avtomehanikom Kamnik ter Avto moto društva Kamnik, ki so prostovoljno sodelovali pri izvedbi tekmovanja.

Oglasno sporočilo