Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7.9. do 13.9.2020)

0
1809

07.09.2020
REALIZIRANA PRIVEDBA NA SODIŠČE
Policisti so na podlagi odredbe za privedbo Okrajnega sodišča v Kamniku opravili privedbo osebo na sodišče, saj se ta tam ni hotela sama zglasiti in prevzeti njihove pošte.

PRIJAVA GOLJUFIJE
Občan si je na podlagi vavčerja rezerviral letovanje v Portorožu Ko je bil v nadaljevanju iz turističnega podjetja obveščen, da je njegov bon neveljaven, saj naj bi ga neznanec v njegovem imenu že izkoristil in užival na njegov račun. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA OKRASNIH CIPRES
Neznanec je v Šmarci izpred salona izvršil tatvino dveh plastičnih korit grafitne barve v katerih sta bili zasajeni dve cipresi v obliki krogle in po vsej verjetnosti okrasil svoj domek. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

08.09.2020
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče, kjer voznik ni omogočil varnega prečkanja cestišča deklici, ki je v tistem trenutku že prečkala cestišče in je zadobila lahke telesne poškodbe in je skupaj s starši iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju je
bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POŠKODOVANJE DVIŽNE RAMPE
Preko noči je neznanec na Klavčičevi ulici s fizično silo poškodoval zapornico in motorni pogon zapornice na garažni hiši in povzročil večjo materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

09.09.2020
PRIJET PRI TATVINI
V trgovini Spar je bil prijet storilec kaznivega dejanja tatvine, ki je poskušal odtujiti tri artikle, vendar mu je varnostnik to preprečil. Po dejanju je storilec artikle kupil, zoper njega pa sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA
Neznanec je na Jakopičevi ulici z ostrim predmetom poškodoval lak na zadnjih levih vratih vozila in celotni desni strani vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki se na zvonjenje in trkanje na vrata stanovanja policistov na kraju najprej ni odzval. Po vztrajnem trkanju in zvonjenju policistov je kršitelj glasbo ugasnil, vendar vrat ni odprl. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

10.09.2020
PROMETNA NESREČA
Voznik tovornega vozila je na parkirišču pri premiku z vozilom vzvratno poškodoval parkirano moško električno kolo in povzročil materialno škodo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

11.09.2020
SPUŠČEN PES
Po Zikovi ulici in okolici se je prosto sprehajal pes, ki se je zapodil v otroka, ki se je tam sprehajal. K sreči pa je najhujše preprečila njegova prijaviteljica, ki nas je dogodku tudi obvestila. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

VINJEN VOZNIK
V Kamniški Bistrici je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.16 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Motniku zaradi glasne glasbe in druženja pozno v noč obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

12.09.2020
PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
V enem izmed gostinskih lokalov v Kamniku se je zglasil pijan občan in od zaposlene zahteval alkoholno pijačo, ki pa mu je zaradi pijanega stanja ni hotela postreči. Kršitelj je začel vpiti in razmetavati po lokalu in se ob prihodu policistov na kraj vedel izrazito agresivno, vpil in krilil z rokami ter se kljub zakonitemu ukazu policista, da preneha s kršitvami ni umiril. Odvzeta mu je bila prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Za njegovo razgrajanje pa je dobil še plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

13.09.2020
VLOM V HIŠO
Neznanec je z neznanim predmetom na vzvod odprl balkonska vrata na terasi in prišel v notranjost stanovanjske hiše iz katere je odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here