16. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije v Kamniku

0
1162

Včeraj, v torek, 15. septembra 2020, se je na nogometnem igrišču na Duplici odvijalo 16. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije, ki ga je organiziralo Društvo Dogodek Kamnik skupaj z donatorji. Tekmo, v kateri je med drugim igral tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin, si je ogledal župan Matej Slapar skupaj s podžupanom Aleksandrom Uršičem, občinskim svetnikom Antonom Tonetom Smolnikarjem, občinskim svetnikom in predsednikom Športne zveze Kamnik Dušanom Papežempredsednikom Krajevne skupnosti Šmarca Matjažem Šporarjem in glavnim pobudnikom ter organizatorjem srečanja Jožetom Arkom. S srečanjem so želeli pokazati spoštljiv odnos do sedanjih in predvsem nekdanjih vrhunskih športnikov ter njihovih dosežkov. Znano pa je tudi, da šport krepi vrednote, kot so ekipni duh, prijateljstvo, spoštovanje nasprotnika in pravil, delovne navade, red in disciplina.

Tekmo so si med drugim ogledali tudi Robert Englaro, Jani GrilcJanez ZelnikValerij Kolotilo, Stane Kregar, Tomaž HrovatBorut PangeršičRadulovič Srečo in Mastnak Zdravko.

Športniki in medijske osebe so bili razdeljeni v dve skupini. Ekipo športnikov in medijskih osebnosti A, katere selektor je bil Jože Arko, so sestavljali: Andrej Lanišek (biatlonec, olimpijec iz Sarajeva 84, petkratni državni prvak posamezno in ekipno), Amir Karič (nogometaš, reprezentant Slovenske nogometne reprezentance, član slovenske zlate nogometne generacije, za reprezentanco je odigral 64 tekem), Almir Sulejmenović (nogometaš iz Velenja in nogometni trener), Novica Gavrilovič (nekdanji nogometaš Stuttgarta), Jože Arko (glavni organizator srečanja), mag. Matej Tonin (minister za obrambo Republike Slovenije), Aco Šuštar (župan Občine Vodice, igralec ekipe županov Slovenije), Jure Stopar (hokejist Slavije in Olimpije, igral je tudi v Franciji), Tone Zakrajšek (dolgoletni župan Občine Velike Lašče, igralec ekipo županov Slovenije) in Janez Kršinar (tekač na smučeh, olimpijec).

Ekipo športnikov in medijskih osebnosti B, katere selektor je bil Tomaž Strgar, pa so sestavljali: Tomaž Strgar (polkovnik Slovenske vojske, nekdanji vojaški predstavnik na Dunaju in v Moskvi), Mirnes Šišić (nogometaš, reprezentant Slovenske nogometne reprezentance, igral je za Nogometni klub Rudar ter igral v Crveni Zvezdi in v Grciji), Gregor Židan (poslanec državnega zbora, nogometaš, reprezentant Slovenije, igralec Olimpije, Maribora, Dinama), Nani Matjašič (nogometaš, televizijec, novinar, režiser, predsednik humanih zvezdic Slovenije), Darko Domadenik (nekdanji nogometaš Olimpije in mlade reprezentance Jugoslavije), Klemen Bauer (biatlonec, olimpijec, nosilec ekipne srebrne medalje v biatlonu 2012 v Nemčiji, 4. mesto OI v Vancuvru 2010, mladinski svetovni prvak; svetovni prvak v poletnem biatlonu ), Matej Kregar (glasbenik v ansamblu Jureta Zajca), Žiga Ravnikar (mladinski evropski prvak v lokostrelstvu v naravi), Aleksander Uršič (podžupan Občine Kamnik) in Gregor Kregar (glasbenik, vodja in kitarist ansambla Domačini).

Sojenje nogometne tekme je potekalo pod budnim očesom Janeza Burnika, za zabavni program pa je poskrbel Franc Pestotnik – Podokničar. Zmaga je pripadala ekipi B, in sicer z rezultatom 6 proti 3.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here