Kronika Policijske postaje Kamnik (od 21.9. do 27.9.2020)

0
925

21.09.2020
ASISTENCA
Pred vhodom v občinsko stavbo je sedel občan, ki je med pogovorom deloval zelo zmedeno in kazal znake duševnih motenj. V prisotnosti policistov je bil z ekipo nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Kamnik odpeljan na zdravljenje.

ZAUŽITEV RDEČE MUŠNICE
Policisti s skupaj z dežurno ekipo nujne medicinske in helikopterske pomoči nudili pomoč pri prevozu na zdravljenje v UKC Ljubljana zakoncev, ki sta namerno zaužila popečeno gobo rdečo mušnico, ki jo je občan našel pred kočo. Kaj sta občana občutila poleg slabosti in bruhanja ni znano. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

22.09.2020
TATVINA VOZILA
Neznani storilec je na parkirišču na Tunjiški cesti izvršil tatvino osebnega vozila znamke Renault Megan, bele barve, reg. št. LJ017-NU in ga odpeljal neznano kam in tako oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE
V Golicah na bencinskem servisu je neznanec izkoristil nepazljivost občanke, ki je pustila denarnico z vsebino na strehi vozila in jo odtujil. Sledi pregled videoposnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

23.09.2020
PROMETNA NESREČA
Voznik tovornega vozila je v Stahovici zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča z desnim delom vozila trčil v marmorno stopnico stanovanjske hiše in odpeljal naprej. Voznik je bil kasneje izsleden, kjer mu je bil prekršek predočen in izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer kršitelj vpil, žalil in se nedostojno vedel do občanke. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
V Volčjem Potoku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

24.09.2020
PROMETNA NESREČA
V Suhadolah se je zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznice, katera je trčila v prometni znak in se lahko telesno poškodovala. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA
Policisti so v lokalu obravnavali intervencijo, kjer sta se občana nedostojno vedla, žalila in vpila druga na drugega. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK
V središču Kamnika je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.17 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

25.09.2020
POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal, da je 24.09.2020 na bankomatu SKB banke v središču mesta dvignil denar, katerega je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na Kamniški obvoznici se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami zaradi neprilagojene hitrosti voznice, ki trčila v pred seboj stoječe vozilo, ki je stalo v koloni ta pa verižno naprej v druga dva vozila. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

26.09.2020
TATVINA DENARJA
Občan nas je obvestil o tatvini denarja iz odklenjenega tovornega vozila. Storilec je pristopil do vozila in iz denarnice, ki je bila v predalu odtujil večji znesek denarja. Na podlagi pridobljenih posnetkov na kraju dejanja in pregledu le teh je bil storilec s strani policistov prepoznan, denar pa na podlagi zapisnika o zasegu zasežen in vrnjen oškodovancu. Zoper znanega storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

27.09.2020
GLASNA GLASBA
Policisti so v centru Kamnika zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju bo naknadno izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo