Trial prvenstvo Slovenije

0
4079

AMD Lukovica in MK Rokovnjači je v nedeljo 1. oktobra na progi pri Avto Kveder na Obrtniški ulici v Lukovici pripravil tekmovanje za DP – državno prvenstvo in RP- rekreacijsko tekmovanje, ter promocijsko tekmovanje otrok z E Trial motorji.
V motorističnem pomenu način vožnje z trial motorji pomeni umetnost premagovanja ovir brez napak. Čeprav je trial tehnično najzahtevnejša oblika moto športa, saj ob opazovanju poklicnih tekmovalcev dobimo občutek, da premagujejo nemogoče, je to šport, pri katerem je odločilnih veliko dejavnikov – sposobnost voznika, občutek za ravnotežje, nadzor hitrosti, vzdržljivosti in koncentracija. Trial je obenem najcenejša oblika moto športa, saj ob redni uporabi je praktično edini strošek nekaj eurov za gorivo. Ostalih stroškov pravzaprav ni, celo pnevmatike se običajno menjajo le 1-krat letno. In v kar smo se prepričali tudi tokrat v Lukovici motor uporablja cela družina, saj so tekmovali oče, sin mama in verjetno še kdo, vsi na istem motorju. In če strošek delimo na več tekmovalcev, niti ni tako visok znesek. Nekaj nanese tudi zaščitna oprema, a to rabimo tudi pri drugih športih.
Zanimivo tekmovanje so si tokrat ogledali, zahvaljujoč sončni nedelji, tudi številni obiskovalci.
Tokrat so organizatorju pri izvedbi tekmovanja priskočili na pomoč še Avto Moto Zveza Slovenije, Občina Lukovica, AMZS d.d. CV Vransko, gradbeno podjetje Resnik, Franci Klopčič Rafolče, Avtoodpad Vrhovec, Avto Kveder Lukovica, Avto Cerar Kamnik in Umbit računalniške storitve Boštjan Štrukelj.
Ker je tekmovanje in gledanje naporno, so se tekmovalci in obiskovalci lahko podprli z odličnim golažem, ki ga je pripravil Igor Urankar. In potem, ko so se »podprli«, so bili rezultati tekmovanja veliko boljši.
Mogoče kot zanimivost naj zapišem, da tekmovalec dobi listek, sodnik mu za vsako napako ta listek preluknja, a del proge lahko prevozi večkrat in upošteva se najboljši dosežek.
RP kategorija T4- bela Zoran Stanovnik, Matic Karner, Gal Stanovnik; RP kategorija T4 ženske Tjaša Fifer, Maja Zorman; RP kategorija T3 rumena Lan Zorman, Uroš Pristovnik, Darko Čater; DP kategorija GP W ženske Jasmina Ribič, Lucija Sajevec; DP kategorija GP Severin Sajevec, Danijel Prodan; Marko Jager; E TRIAL Prvenstvo Slovenije otroci letnik 2010 in več Lovro Setnikar, Maj Kovač, Ian Pristovnik; otroci letnik 2010 in manj David Pevec, Svit Grom, Živa Gudlin; deklice Živa Gudlin.
djd

 

Oglasno sporočilo