“Cilj je znan, točke morajo ostati doma”

0
978

Pred odhodom na oktobrski reprezentančni premor Domžalčane v soboto, ob 17. uri, čaka domače srečanje z Gorico. Povratnik med elito se v Športni park Domžale vrača prvič po 10. maju 2019, ko so bili rumeni bojevniki boljši z rezultatom 2:1. Tedaj sta še vratarja plavo belih Grego Sorčana premagala Adam Gnezda Čerin in Slobodan Vuk.

‘V soboto lahko pričakujemo novo zanimivo tekmo. Gorica se je po izpadu nemudoma vrnila v 1. SNL, zato gre zagotovo pričakovati zelo motiviranega nasprotnika, ki se bo želel dokazati. V zadnjih dneh so moštvo okrepili s tremi izkušenimi nogometaši, vendar mi imamo svoje načrte. Smo domačin in poskrbeti moramo, da vse tri točke ostanejo v Domžalah,” je v pričakovanju 77. medsebojne prvoligaške tekme povedal mladi branilec in produkt MNC Domžale Ivan Makovec.

Domžalčani bodo po porazu z Olimpijo nove točke iskali na domačih tleh, kjer je v letošnji sezoni že padel eden izmed treh primorskih prvoligašev. Varovanci Dejana Djuranovića so bili boljši od NK Tabor Sežane. Makovec je nadaljeval: ”Cilj je znan. Pred odhodom na reprezentančni premor se želimo vrniti v zmagovalno formo, zato bomo storili vse, kar je v naši moči, da tudi pridemo do želenega rezultata. Potrebno bo prikazati kolektivno predstavo, uživati v dvoboju in čim hitreje izkoristiti ponujene priložnosti, saj bi nam uspešno nastopanje na tekmi 6. kola prineslo mirnejši prihajajoči odmor.”

Makovec je na zadnjih dveh ligaških tekmah odigral celotnih 90. minut, v osrčju Domžalske obrambe pa je sodeloval skupaj z Damjanom Vukliševićem. 19-letnik je ponujene priložnosti izredno vesel: ”Najprej sem nastopil na srečanju proti Sežani, kjer smo slavili po preobratu, nato pa še v Stožicah. Dvoboj z Olimpijo se ni izšel po naših načrtih, vendar nadaljevati moramo z dvignjenimi glavami. Igranje na članskem nivoju zahteva pravo mero zbranosti in odločnosti, sam pa moram vsako minuto, ki jo preživim na igrišču, maksimalno izkoristiti. Z dobro igro si želim tudi v prihodnje upravičiti zaupanje glavnega trenerja in soigralcem pomagati po najboljših močeh,” je sklenil Ivan Makovec, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej zaigral na skupno desetih obračunih. Enega ima tudi v pokalnem tekmovanju.

Vstop na tekmo bodo tudi tokrat imeli imetniki kupljenih letnih vstopnic, povabljeni gostje, sorodniki igralcev, akreditirani mediji in strokovno osebje obeh moštev.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here