Nemoč ali nesposobnost občinske politike? Ali bolj verjetno, zavlačevanje?

5
775

Na Občino Domžale smo naslovili naslednje vprašanje:

“Kako poteka občinska javna akcija iskanja primernega zemljišča za novi zdravstveni dom in če je časovno omejena? Glede na našo anketo, so občani prepričani, da je ta občinska akcija iskanja zemljišča brez enega samega kriterija, samo zavlačevanje izvedbe projekta. Kaj jim odgovarjate?”

 

Odgovor:

Občina Domžale je 13. decembra 2023 objavila javni poziv za zbiranje nezavezujočih informativnih ponudb za nakup zemljišč za morebitno gradnjo zdravstvenega doma. Javni poziv je časovno omejen, saj se ponudbe sprejema do 31. januarja 2024. Ob tem poudarjamo, da ne gre za nakup, temveč zgolj za zbiranje ponudb, in da ne gre niti za opustitev možnosti za širitev zdravstvenega doma na obstoječi lokaciji.

Kriteriji so določeni v javnem pozivu, in sicer glede ustreznosti zemljišča. Ponujena zemljišča morajo biti po namenski rabi opredeljena kot stavbna zemljišča, na katerih je možno graditi objekte za zdravstveno oskrbo ali objekte v javnem lokalnem interesu. Ponujena zemljišča morajo biti velika najmanj 12.000 m². Prednost imajo zemljišča, ki so dobro prometno dostopna oziroma imajo možnost dobre prometne navezave na obstoječe prometno omrežje. Po prejemu nezavezujočih informativnih ponudb in njihovi preučitvi bodo s ponudbami seznanjeni župani občin ustanoviteljic in Občinski svet Občine Domžale.

Glede zavlačevanja projekta: občinski svetniki so županjo Občine Domžale pooblastili, da pridobi ponudbe za nakup zemljišč, primernih za postavitev zdravstvenega doma v občini Domžale, tako da gre za izvrševanje sklepa Občinskega sveta.

Urad županje občine Domžale

 

Oglasno sporočilo

5 KOMENTARJEV

  1. … občinski svetniki so županjo Občine Domžale pooblastili, da pridobi ponudbe za nakup zemljišč …

    Županja je občinskemu svetu predlagala, da jo pooblasti za … in ker ima v občinskem svetu večino, je le ta izglasoval njeno željo.

  2. Kaj ste pa zagnali vik in krik vsi, v Zaborštu je super lokacija za ZD. Ne pozabimo, da ta ZD ne bo samo za Domžalčane, mora biti dostopen tudi za druge, za domačine pa tudi ni toliko dlje.

  3. Pacient
    Nehajte se že delat norca iz občanov…Kateri občan pa ima 12 000 m2 veliko zazidljivo parcelo? Zgleda, da že veste in jo bo županja odkupila pod “najboljšimi” možnimi pogoji kot je nameravala tisto v Zaborštu samo za 4.500 000 €.

  4. Že bivši župan je obljubljal prizidek k Zdravstvenemu domu Domžale s “figo v žepu”. Predstava za ljudstvo, ki vedno uspe in povzroči, da hvaležnost za obljube navadno vrnemo na volitvah, nakar nam ta oseba ugrabi občino za 16 let in potroši 500 MIO evrov javnega denarja. Za kaj že?

  5. Nov zdravstveni dom bi zahteval nepredstavljivo vsoto finančnih sredstev (50-70 MIO evrov), ki pa jih domžalska občina in občine soustanoviteljice ne morejo zagotoviti. Kdor ne verjame, naj si ogleda proračune teh občin.

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here