Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 8. do 12. 8. 2018

0
1711

6. 8. 2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred trgovine Tuš v Domžalah odtujil moško kolo znamke Rog, rdeče barve, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 8. 2018
TATVINA KOLESA NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred garaže na Viru odtujil kolo znamke Marin San Rafael, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 8. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

7.8. 2018
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija zaradi nepravilno naloženega tovora trčil v semafor ter se pri tem lahko telesno poškodoval in je zdravniško pomoč naknadno iskal sam. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

7. 8. 2018
TATVINA KOLESA Z MOTORJEM V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše odtujil neregistrirano kolo z motorjem znamke Piaggio, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2018
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil večjo količino zobne paste in krem Afrodita, ter z navedenim dejanjem podjetje oškodoval za 184,91 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 8. 2018
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo, zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznice osebnega avtomobila. Pri tem se je ena od sopotnic lahko telesno poškodovala in je sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Povzročiteljici prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

10. 8. 2018
INTERVENCIJA V ZAVRHU PRI TROJANAH
Policisti PP Domžale so bili s strani občanke obveščeni o kršitvi javnega reda in miru s strani njenega izven zakonskega partnerja. Ugotovljeno je bilo, da je izven zakonski partner v stanovanju stanovanjske hiše nad svojo partnerico vpil, jo žalil, ter med vpitjem in žaljenjem proti njej brcal, ter jo z rokami prijel za obe nadlahti. Policisti so izven zakonskemu partnerju zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

11. 8. 2018
TATVINA KOLESA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše v Preserjah pri Radomljah odtujil tam parkirano, nezaklenjeno, gorsko kolo znamke Wilier MTB, tipa 405XB, črno rdeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2018
TATVINA PREDMETOV IZ KLETNEGA PROSTORA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini koles v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega kletnega prostora odtujil moško gorsko kolo Giant, Trance 27.5, črne barve, žensko gorsko kolo Giant, Tempt 4, bele barve, žensko gorsko kolo Emotion, 30 MTB, zeleno modro črne barve, ter različne mesne izdelke. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.060 EUR. Policisti v zvezi
opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne
predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo