Ibričić postal tretji najboljši strelec!

0
967

Zadnja tekma pred odhodom na reprezentančni premor se je zaključila z delitvijo točk. V nenavadnih razmerah smo videli ogromno priložnosti, med strelce pa sta se vpisala domači kapetan Senijad Ibričić in gostujoči napadalec Mathias Oyewusi, ki je v 64. minuti tudi postavil končni izid dvoboja.

“V izredno zahtevnih razmerah je za nami zelo zanimiva tekma. Naliv na začetku srečanja je precej zaznamoval prvi polčas, kjer smo se znašli v kar nekaj zrelih situacijah, svoje priložnosti je imela tudi Gorica. V nadaljevanju smo povedli zelo hitro, nato pa je prišla kazen v obliki izenačujocega zadetka, vendar takšen je nogomet, če ne daš, dobiš. V zaključku smo ponovno ogrožali nasprotnikova vrata, poizkušali smo s streli in predložki, zares smo si želeli drugega gola. Ni nam uspelo, zato smo s končnim izidom malce razočarani, ampak v sami igri je bilo veliko pozitivnih stvari, na katerih lahko v prihodnje tudi gradimo,” je po deževni tekmi z Gorico povedal Senijad Ibričić, ki je z novim zadetkom v rumenem dresu postal tretji najboljši ligaški strelec v zgodovini kluba.

“Tako proti Olimpiji kot tudi Gorici smo prikazali zelo solidno predstavo, zato lahko na reprezentančni premor odhajamo mirni. Na uvodnih šestih tekmah nove sezone smo se vrnili v želeni tekmovalni ritem, ki smo ga izgubili med poletnim premorom, saj zaradi težav s koronavirusom v mesecu dni nismo odigrali ene same tekme. Menim, da moramo v prihodnje zgolj nadaljevati z istim načinom dela in razmišljanja, ob maksimalnem pristopu pa lahko zelo optimistično zremo v zgoščen oktobrski zaključek,” je dejal 35-letni vezist, ki bo čez štirinajst dni skupaj s soigralci gostoval pri nekdanjem klubu FC Koper.

Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine se je med strelce vpisal na zadnjih dveh domačih tekmah. Proti Sežani je mrežo nasprotnika zatresel iz igre, tokrat pa je vratarja gostov premagal z bele točke. Specialist za najstrožje kazni, v dresu Domžal jih je uspešno izvedel kar petnajst, je o samostojnem skoku na 3. mesto večne klubske lestvice strelcev v Prvi ligi TS dejal: “Vsak zadetek predstavlja plačilo za vložen trud s strani celotnega moštva. Mejniki zagotovo poskrbijo za še nekaj več veselja, vendar ekipni rezultat je vselej na prvem mestu. V veliko čast mi je, da sem z 31. zadetki uspel postati tretji najboljši strelec v zgodovini kluba, ampak tukaj se ne mislim zaustaviti. Tekme si bodo po premoru hitro sledile, zato pričakujte, da se bo ta številka kmalu znova spremenila,” je z nasmehom na obrazu zaključil kapetan rumene družine Senijad Ibričić. Slednji sedaj za Zlatanom Ljubijankićem zaostaja zgolj za štiri gole.

Besedilo in foto: Nejc Berce

Oglasno sporočilo