Blaž Žle najboljši Slovenec na EP v Švici

0
1144

V švicarskem mestu Monte Tamaro – Monteceneriju so se gorski kolesarji v krosu v zadnjih dneh merili na evropskem prvenstvu. Najboljši rezultat med slovenskimi mladinci je uspel članu kamniškega Calcit Bike Teama Blažu Žletu, ki je bil 39. navkljub tehničnim težavam v zadnjem krogu.

Žle je za novim prvakom Oliverjem Vedersojem Solvhojem iz Danske zaostal osem minut in 35 sekund ter bil najboljši od slovenske četverice, ki je nastopila. Njegov klubski kolega Matic Kranjec Žagar je končal na 42. mestu, zaostal je 9:04 minute.

»Dirka se konča na ciljni črti. Tretji vikend dirkanja je bil precej naporen. Startal sem z 51. mesta, start je bil neuspešen, saj sem bil udeležen pri padcu, zato sem izgubil 10 mest. Potem sem celotno dirko pridobival in se vozil okrog 30. pozicije. V predzadnjem krogu sem strgal verigo zaradi zvitega menjalnika. Napako sem hitro odpravil in se boril do konca,« je sporočil Žle.

V slovenski reprezentanci za EP je bil tudi najboljši Slovenec v konkurenci člani elite Rok Naglič, ki pa se je zaradi prebavnih težav nastopu tik pred startom odpovedal.

PR Calcit Bike Team
Foto: Grega Stopar
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here