Kmalu bo na vrsti prvi ABA2 mehurček

0
975

Med 9. in 18. novembrom se bo predvidoma odvijal prvi turnir Lige ABA2, ki bo potekal na Zlatiboru, v Srbiji. Klubi in liga so pred začetkom sicer izrazili pomisleke zaradi trenutne situacije s koronavirusom in naraščajočega števila okužb v vseh državah sodelujočih klubov. Ravno temu bo namenjen “covid protokol”, da v t.i. mehurček pridejo samo popolnoma zdravi košarkarji in štabi oz. da zdravi tam tudi ostanejo.

Ekipe oz. igralci bodo morali imeti pred prihodom opravljen in seveda negativen PCR test, ne starejši od 72 ur, opravljen v Sloveniji. Ob vstopu v hotel se bodo ekipe še enkrat testirale, hitri kontrolni testi pa se bodo izvajali tudi med samim turnirjem. Nošenje mask bo obvezno tako v hotelu, kot v dvorani (razen med aktivnostjo).

Prihod ekip na Zlatibor je sicer načrtovan za 7. ali 8. november, Helios Sunse pa na prvem turnirju čakajo obračuni z Mladostjo iz Zemuna (Srb, 9. 11.), sarajevskimi Sparsi (BiH, 12. 11.), Gorico (Hrv 16. 11.), in domačim Zlatiborom(Srb, 18. 11.). Vse tekme bo prenašala Arena Sport TV.

Gašper Papež
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here