»Vaja dela Maistra«

0
2300

Na koncertu »Vaja dela Maistra« so se 28.3. predstavili učenci Glasbene šole Kamnik, ki so v letošnjem šolskem letu posegali po najvišjih priznanjih in nagradah na državnem tekmovanju in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov. Prisluhnili smo diatonični harmoniki, citram, flavti, rogu, klavirju, saksofonu, evfoniju ter na koncu Mladinskemu pevskemu zboru Glasbene šole Kamnik.

.

“>Za poseganje po najvišjih državnih in mednarodnih priznanjih je potrebno ogromno vaje, potrpljenja, vztrajanja in odrekanja. Nastopajoči učenci so na koncertu pokazali, kako so z delom svoje sposobnosti izmojstrili do te mere, da so postali nepogrešljivi del vseh prireditev v glasbeni šoli in zunaj nje.

.

“>Nastopili so: Petra Juvan – diatonična harmonika, Nika Juvan – citre, Manca Juvan in Janja Petrič – citre, Julija Blažič – klarinet, Alina Seliškar – rog, Lana Bernik – klavir, Nejc Razpotnik – saksofon, Tobija Smrtnik – evfonij, Zoja Smolnikar Husić – flavta, Žiga Plahuta – diatonična harmonika ter mladinski pevski zbor.

Želimo jim, da bodo svoje talente urili še naprej tako zagnano in se s tem vpisali med Maistre.

Besedilo: Neža Gruden
Fotografije: Egon Bajt

Oglasno sporočilo