Kronika policijske postaje Domžale (od 19.1. do 24.1.2021)

0
702

19. 1. 2021
VLOM V GRADBENI KONTEJNER

Policisti  so  bili  obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  med  18.  1. 2021 in 19. 1. 2021 vlomil v gradbeni  kontejner  in  iz  njega  odtujil   rezalko  za asfalt, teptalec, akumulatorski vrtalnik in kotni brusilnik znamke Hitachi ter udarno kladivo znamke  Makita.  Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 2500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 1. 2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznico osebnega avtomobila, za katero so ugotovili,  da je le tega vozila pod vplivom alkohola. Policisti so voznici začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20.1.2021
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti  smo  bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na območju Mengša v začetku  meseca  decembra.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec pristopil  do  parkiranega tovornega vozila, vlomil v notranjost kabine ter iz  notranjosti  odtujil ENC napravo za elektronsko cestninjenje na območju Hrvaške AC. Policisti nadaljujejo z delom.

21.1.2021
TATVINA ATOMOBILSKIH DELOV

Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini avtomobilskih delov iz parkiranega vozila.   Ugotovljeno   je  bilo,  da  je  neznani  storilec  pristopil  do parkiranega  osebnega  avtomobila znamke Audi ter iz njega odtujil parkirni senzor,  šobi  za  pranje  žarometov,  prednjo  zaščitno masko meglenk, ter prednji  meglenki.  Materialna  škoda  znaša  za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

21.1.2021
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik električnega skiroja.  Voznik osebnega avtomobila je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v voznika električnega skiroja, kateri je pripeljal po prehodu za pešce, ob trku pa je padel po tleh in se lažje poškodoval.  S kraja je bil odpeljan z reševalnim  vozilom.  Policisti  so  povzročitelju kot tudi vozniku skiroja
izdali plačilni nalog.

21.1.2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  ki  je imela v posesti zavitek z neznano belo grudasto snovjo za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo –  heroin.  Zavitek  z  snovjo  mu  je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo.  V  kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bomo zoper osebo ustrezno ukrepali.

22.1.2021
TATVINA TRAKTORJA

V  noči iz 21.1.2021 na 22.1.2021 je storilec izpred gospodarskega poslopja odtujil  traktor  znamke Fendt 415 Vario, letnik 2008. Pred tem je storilec odklopil pripeto cisterno za gnojevko, zagnal motor traktorja in se  z njim odpeljal. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 55.000 eur. Traktor je bil  naknadno  s  strani  policistov  najden  in vrnjen lastniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca.

22. 1. 2021
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

V  poznih  popoldanskih urah 22.1.2021 je storilec skozi balkonska vlomil v stanovanjsko  hišo  v  Dobu  in  pregledal  prostore,  nato pa iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil. Z navedenim je lastniku na objektu povzročil materialno škodo v višini okoli 500 eur.

23. 1. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo  zoper  osebo  uvedli  hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

24.1. 2021
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik pristopil do parkiranega tovornega vozila, odprl pokrov rezervoarja ter iz njega izvršil tatvino 400 litrov nafte in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 450 EUR.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti  so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih  mask,  prehajanje  med  občinami,  kršitev  omejitev  gibanja in zbiranja…), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in  površinah  v  RS  ter  upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani  pristojnih  ministrstev in NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je  na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva
med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo