Kronika Policijske postaje Kamnik (od 9.11. do 14.11.2020)

0
1099

9.11.2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na Korenovi cesti je prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu z zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil vozilo udeleženke in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

IZPRAZNIL GASILNI APARAT
Neznani storilec je sredi belega dne neovirano pristopil v garažni prostor na Ljubljanski cesti, kjer je sprožil in izpraznil gasilni aparat, kaj razen objestnosti pa je neznanec pogasil še ni znano. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

10.11.2020
POSKUS VLOMA V VOZILO
V Suhadolah je neznanec z neznanim predmetom na vzvod skozi prednja desna vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in povzročil le materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju. Kršitelju bo izdan plačil nalog.

11.11.2020
ZASEG NEZNANE SNOVI
Na Duplici je imel policist v postopku občana, kateremu je bila zasežena neznana rjavo-prašnata snov v ALU foliji, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

12.11.2020
NAJDENA DENARNICA
Občan je sporočil, da je pred trgovino Spar našel denarnico z vsebino, ki je bila s strani policistov in zapisnika o najdenih predmetih prevzeta in vrnjena lastnici. Beleženo.

POVOŽENJE DIVJADI
Na regionalni cesti Moste-Brnik je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

13.11.2020
SPUŠČEN PES
V Mostah je do dveh otrok, ki sta se igrala pred stanovanjskim blokom pritekel pes, ki je v igri skočil na otroka, vendar do ugriza ni prišlo. Preko čipa je bila ugotovljena lastnica psa, ki ji je bil izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

14.11.2020
PESEK NA VOZIŠČU
Policisti so bili obveščeni, da je na Kamniški obvoznici na cesti večja količina peska in zemlje ter obstaja nevarnost za druge udeležence v prometu. Policista sta izsledila kršitelja voznika traktorja, kateremu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Neznanec je z neznanim predmetom na vzvod odprl okno v prvem nadstropju in prišel v notranjost stanovanjske hiše iz katere ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V KLET
Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v klet in sicer je neznanec s primernim orodjem na vzvod odtrgal okovje za ključavnico obešanko in tako prišel v klet, kjer je odtujil ozimnico, alkoholno pijačo in otroške plenice in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

GLASNA GLASBA IN IZKLOP ELEKTRIKE
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, kateri se na zvonjenje in trkanje na vrata stanovanja policistov na kraju ni odzval iz stanovanja pa se je slišalo nerazumljivo vpitje in še glasnejša glasba. Ker na kraju ni bilo mogoče vzpostaviti javnega reda in miru je bil izvršen ukrep začasnega izklopa elektrike. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

14.11.2020
VNEL SE JE ELEKTRIČNI LOVILEC MRČESA
Policisti so bili obveščeni, da je v industrijski coni v Žejah prišlo do požara v poslovnem objektu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je v tretjem nadstropju pred vhodom v pisarne vnel električni lovilec mrčesa. Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Moste, Komenda in Križ, ki so požar na električnem lovilcu mrčesa z aparatom na prah pogasili. Z ogledom kraja je bil izključen sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, zato sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here