Kronika Policijske postaje Kamnik (od 30.11. do 5.12.2020)

0
1279

30.11.2020
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Mercator centru obravnavali intervencijo, kjer sta se dva neznana mlajša moška nedostojno vedla in žalila varnostnika, ki ju je opozoril na pravilno nošenje maske. Sledi zbiranje obvestil in nato plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih in zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA SREČK
V trafiki v centru Kamnika je neznani storilec s police odtujil večje število srečk in s tem oškodoval lastnico. Sledi pregled video nadzorne kamere v zvezi izsleditve storilca in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

1.12.2020
LAŽNA NAZNANITEV INTERVENCIJE
Na območju občine Komende je občanka med spanjem očitno sanjala »sanjala dogodek«, ki jo je prebudil, saj je mislila, da jo je partner pretepel in ga zato prijavila policiji. Prijaviteljici je bil zaradi lažne naznanitve prekrška na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru in opozorilo po zakonu o nalezljivih boleznih.

2.12.2020
PADEC Z MOTORJEM
Na Bevkovi ulici je poštarju motoristu med opravljanjem dela, zaradi zasnežene ceste in neprilagojene hitrosti odneslo zadnjo gumo, pri tem pa je z motorjem padel po tleh in si poškodoval levo koleno. Motoristu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TRČIL V SVEČOMAT
Na Žalah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je trčil in poškodoval svečomat. Vozniku je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

3.12.2020
TATVINA KATALIZATORJA
Neznanec je v industrijski coni Žeje iz parkiranega vozila odtujil katalizator in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se kršitelj nedostojno vedel do svojega brata in njegove žene ju žalil z neprimernimi besedami, zaradi katerih sta se počutila prizadeto in užaljeno. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
V Mekinjah se je zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika vzvratno tovornega vozila s priklopnikom, ki je trčil v stoječe vozilo. Na kraju je povzročitelj tujec državljan Poljske plačal globo po zakonu v cestnem prometu.

DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU KLJUB PREPOVEDI
Policisti so v Kamniku imeli v postopku tri občane, ki so prišli na omenjeno lokacijo z namenom druženja. V postopku je eden izmed njih izročil tudi PVC vrečko z neznano rastlinsko snovjo zeleno rjave barve. Sumi se, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku. Na kraju so bili seznanjeni s kršitvijo odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih. Na kraju so kršitelji prejeli plačilne naloge po zakonu o nalezljivih boleznih.

5.12.2020
GLASNA GLASBA, HIŠNA PREISKAVA IN PRIDRŽANJE
Policisti so v Kamniku na istem naslovu kot v preteklosti po tekočem traku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja. Slednji se tudi tokrat ni odzval na zvonjenje in trkanje na vrata stanovanja policistov. Iz stanovanja pa se je slišalo nerazumljivo vpitje in še glasnejša glasba. Ker na kraju ni bilo mogoče vzpostaviti javnega reda, so policisti tega dne na podlagi pridobljene odredbe sodišča vstopili in stanovanje in opravili hišno preiskavo. Na kraju kršitelju zasegli vso tehnično opremo za predvajanje glasbe in zvoka, ki je povzročalo motenje nočnega miru in počitka ostalih občanov v stanovanjskem bloku. Na kraju je bilo zoper kršitelja odrejeno tudi pridržanje. Poleg tega je prejel še plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru zaradi žaljenja policistov na kraju, njegov prijatelj pa plačilni nalog zaradi kršitve odloka o prehajanju občin.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo