Domžalčanom drzni načrt ni uspel, a v Stožicah bo še pestro

0
1563

Slovenski pokalni zmagovalec Domžale je na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa z 0:1 priznal premoč Freiburgu, kjer je doma sedmi najboljši nemški klub v sezoni 2016/17. Tekmovanju se je pridružilo še nekaj znanih klubov, kot so AC Milan, Athletic Bilbao, Everton, Marseille, PSV Eindhoven, a vsi niso bili uspešni.

Domžalčani so v Nemčijo odpotovali z drznim ciljem, da premagajo Freiburg in si priigrajo dobro izhodišče pred povratno tekmo, ki bo prihodnji četrtek v ljubljanskih Stožicah. A na štadionu Schwarzwald, ki na evropskih tekmah sprejme dobrih 17 tisoč gledalcev, na enem največjih dvobojev v zgodovini Domžal, se jim načrt ni izšel.

Domžalčani so uspeli mrežo ohraniti nedotaknjeno do 20. minute, ko je Nils Petersen z bližine ugnal Dejana Milića in razveselil večino od 14.000 gledalcev. Petersen bi se le tri minute zatem lahko podpisal še pod drugi zadetek gostiteljev. Po prekršku Amedeja Vetriha nad Florianom Niederlechnerjem je namreč sodnik Freibourgu dosodil 11-metrovko, a je Nemčev strel razpoloženi Milić uspešno zaustavil. Domžalski vratar se je izkazal tudi v nadaljevanju.

Tudi varovanci Simona Rožmana so si ustvarili nekaj priložnosti, a jim Alexandra Schwolowa ni uspelo premagati. Ostalo je pri 1:0 za Freibourg, ki ga bodo Domžalčani na povratni tekmi pričakali v četrtek v Stožicah. Še prej jih v nedeljo čaka gostovanje pri novopečenemu članu PLTS Ankaranu.

Vir: Siol.net

Oglasno sporočilo