Neprepoznavni v vseh fazah igre; Domžale – Kalcer Radomlje 0:2

0
2431
Nogometaši Domžal so v prvem krogu druge polovice sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije doživeli boleč poraz. Varovance Simona Rožmana, ki pod novim vodstvom na dosedanjih petih tekmah v Športnem parku Domžale niso izgubili niti točke, so z 2:0 ugnale Radomlje, ki so dosegle svojo prvo zmago v sezoni. Prvi poraz na sedmem občinskem derbiju je še dodatno ohladil ozračje v mrzlem večeru ob Kamniški Bistrici.
Simon Rožman
Domžalski strateg je v primerjavi z zadnjo tekmo proti Celju dodobra premešal začetno enajsterico. Na igrišču se je znašlo kar osem novincev, prvič pa je priložnost v rumenem dresu dobil tudi Kamerunec Alexandre Kombi. Slednji debija ne bo ohranil v lepem spominu, saj je zaradi poškodbe kolena na igrišču preživel le prvi polčas: ”Poskusili smo izbrati skupino igralcev, ki bi največ prispevala k uspehu ekipe. Pri tem sem verjetno storil napako. Od nekaterih sem pričakoval več, vendar pred nami sta še dve tekmi, na katerih bo potrebno pokazati veliko več kot proti Radomljam,” je bil po koncu obračuna vidno razočaran trener dvakratnih državnih prvakov, ki so imeli že v drugi minuti izjemno priložnost za vodstvo. Če bi takrat Veljko Batrović v neposrednem dvoboju premagal vratarja Aljaža Ivačiča, bi se tekma verjetno obrnila v povsem drugo smer:”Doživeli smo zelo boleč poraz. Pričakovali smo takšno tekmo in tudi priprava je bila narejena v to smer. Potrebno je poudariti, da je tudi na drugi strani stala ekipa, ki resno trenira in igra v prvi slovenski ligi. Na zadnjih treh tekmah je pod novim strokovnim vodstvom pokazala določen napredek in zagotovo je nismo podcenjevali,” je pojasnil 33-letni nogometni strokovnjak.

Slednji je med odmorom tudi z menjavami poizkušal predramiti svojo ekipo. Vstopila sta Jure Balkovec in Slobodan Vuk, nekoliko pozneje pa še Marko Alvir. Torej trije nogometaši, ki so v zadnjem obdobju v odlični formi, a tudi njim ni uspelo spremeniti poteka dogajanja na igrišču. Domžalčani so storili preveč napak in Radomljani so v drugem polčasu izkoristili dve ter zasluženo dosegli prvi komplet treh točk v sezoni: ”V vseh fazah igre smo bili neprepoznavni. V obrambi nismo dobili niti ene žoge, v napadu pa nismo igrali tako, kot bi morali. Tudi po prekinitvah nismo bili nevarni za gol. Na koncu povsem zaslužena zmaga Radomelj,” priznava Rožman, ki skupaj s svojimi varovanci ni uspel nadgraditi sobotne zmage na derbiju proti Celju: ”Če je ta poraz posledica psihološke priprave, je krivda na meni in strokovnem vodstvu. Hodimo iz tedna v teden in, če je nekdo že začel preračunavati točke, je danes hitro padel na realna tla. Ne želimo le ugajati, ampak moramo biti tudi tekmovalni,” je bil jasen Rožman, ki se je že ozrl proti naslednji preizkušnji. Domžalčani bodo v nedeljo ob 14:00 gostovali v Krškem: ”Razmišljamo že o tem, kateri igralci bodo najboljša izbira za tekmo proti Krškemu. Treba bo kreniti na glavo. Danes na igrišču nismo pokazali tistega, kar treniramo. Po takšni predstavi je utopično pričakovati, da bomo nagrajeni z rezultatom.”

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo