Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 12. do 24. 12. 2017

0
2579

18. 12. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod, skozi vrata delavnice, vlomil v stanovanjsko hišo. Notranjost stanovanjske hiše je pregledal in iz nje izvršil tatvino CD zgoščenk s programsko računalniško opremo, moško ročno uro, ter nekaj kosov zlatnine. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod, skozi terasna vrata, vlomil v stanovanjsko hišo. Notranjost stanovanjske hiše je pregledal in iz nje izvršil tatvino hranilnika z vsebino, ter nekaj kosov zlatnine. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 2.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 12. 2017
DRZNA TATVINA DENARNIC IZ STANOVANJSKE HIŠE V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini denarnic iz stanovanjske hiše v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka v stanovanjski hiši, z namenom prodaje obližev, zamotila oškodovanko in ji iz notranjosti hiše odtujila dve ženski denarnici z vsebino. V nadaljevanju je neznana storilka s pomočjo dveh odtujenih bančnih kartic in odtujenih PIN kod opravila več dvigov na bankomatih v skupni vrednosti 1.220 EUR. Z opisanim je neznana storilka lastnico oškodovala za približno 1.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 12. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršiteljico uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23. 12. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PODMILJU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da se je v Podmilju pripetila prometna nesreča s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri je bil v prometni nesreči udeležen sam in se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

23. 12. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRTINI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pri hiši vzel lestev, splezal na balkon v 1. nadstropju ter na vzvod vlomil skozi okno spalnice. Iz notranjosti je odtujil dve vinjeti in gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 2.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 12. 2017
VLOM V AVTOMAT V ZABORŠTU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomat s pijačo in hrano v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata avtomata ter iz njega odtujil več pijače in hrane. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 12. 2017
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V LUKOVICI

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Lukovici v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

24. 12. 2017
VLOM V MLEKOMAT V MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata mlekomata ter iz njega odtujil gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo