Neja Kršinar (KGT Papež) postala tretja najhitrejša slovenska maratonka vseh časov 

0
1265

Tekačica KGT Papež, Neja Kršinar, je na maratonu v Valencii s časom 2:36:27 zelo  popravila svoj osebni rekord in dosegla odlično 34. mesto v ženski kategoriji. Tako je postala tretja najhitrejša slovenska maratonka vseh časov. Hitreje sta tekli le državna rekorderka Helena Javornik (2:27:33) in Žana Jereb (2:35:57).

Zelo zadovoljna je izjavila: “Bilo je super, ni bilo nobene krize. V prvi vrsti sem vesela, da je tekma sploh bila ter da sem prišla zraven. Super je bilo tudi, da smo imeli narekovalca tempa, katerega sem se držala do 32 km, ko je odstopil, nato pa smo šle punce same do cilja. Organizacija je bila res vrhunska, dobro so poskrbeli za nas, striktno pa je bilo pravilo, da na progi ob nas ne sme biti trenerjev ali menedžerjev. Prepovedani so bili tudi navijači, a se jih je na določenih mestih nekaj zbralo. Je bilo pa veliko prostovoljcev ob progi, ki so prav tako navijali. Edina moteča zadeva je bil kar močan veter in pa nizke temperature. Sama sem potrebovala skoraj polovico proge, da sem se ogrela.”

Čez nekaj dni pa s trening partnerico Lauro Guzelj Blatnik potuje na priprave v Kenijo, kjer se bo skoraj dva meseca pripravljala na novo sezono.

Čestitamo!

Mira Papež

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here