Kronika Policijske postaje Kamnik (od 14.12. do 19.12.2020)

0
1011

14.12.2020
HIŠNA PREISKAVA
Policisti so v Mostah pri Komendi na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo in zasegli okoli 4 g posušenih rastlinskih delcev zeleno rjave barve, marihuane-konoplje. Zoper travčkarja bo po analizi uveden postopek o prekršku.

TATVINA UDARNEGA KLADIVA
Neznanec je izkoristil nepazljivost delavca in iz odklenjenega tovornega vozila odtujil udarno kladivo znamke Hilti in povzročil materialno škodo.
Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta na Ljubljanski cesti prekrškarju na podlagi Zakona o prekrških zasegla PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper prekrškarja, uveden hitri postopek.

15.12.2020
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Zdravstvenem domu Komenda obravnavali intervencijo, kjer se je občan nedostojno vedel do zaposlene. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PRENOČIL V PROSTORIH ZA PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Soteski. Ugotovljeno, da se je pijan lastnik stanovanjske hiše nedostojno vedel do svojih najemnikov in do policistov v postopku. Ker ni prenehal s kršitvijo, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Vročekrvnežu je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

16.12.2020
POVOZIL SRNO
S strani občana smo bili obveščeni, da je v naselju Zduša povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

RAD BI SE ZAPOSLIL
Policisti so na zavodu za zaposlovanje obravnavali intervencijo, kjer se kršitelj nedostojno vedel do zaposlene in od nje zahteval misijo nemogoče in jo žalil z neprimernimi besedami, zaradi katerih sta se počutila prizadeto in užaljeno. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
V Mengšu se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženki izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

17.12.2020
HIŠNA PREISKAVA
Policisti so v Šmarci na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno in osebno preiskavo in zasegli dva alu zvitka z vsebino neznane prašnate snovi bele barve (sum kokain, cca. 11.5g), steklen kozarec z vršički (sum konoplja), tehtnica in dve steklenički steroidov, vse substance je imel storilec, po navedbah policistov, pripravljeno za nadaljnjo prodajo. Zoper zeliščnega poslovneža bo po analizi uveden postopek o prekršku.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI
Policisti so obravnavali poškodovanje vozila na Samostanski ulici, kjer je neznani storilec oškodovanki z neznanim ostrim predmetom poškodoval vozilo. Sledi pregled posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

18.12.2020
POZABILA DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila in povedala, da je na Usnjarski ulici pri trgovini Spar na bankomatu A banke dvignila denar, katerega je nato pozabila v reži bankomata. Srečnega najditelja naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN DENAR V SUHADOLAH
Občanka iz Most se je zglasila na policijski postaji in prinesla denar, ki ga je našla na sprehodu 17.12.2020 okoli 16.30 uri na tleh v bližini naslova Suhadole 1. Občana-ko, ki je izgubil-la denar naprošamo, da se zglasi na policijski postaji Kamnik, da denar prevzame in najditeljico veselo obdari.

TATVINA V HOFERJU
V trgovini Hofer v Kamniku je neznanec odtujil izbrane izdelke tako, da jih je skril pod majico in odšel iz trgovine. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo

19.12.2020
INTERVENCIJA NA KRIŽU
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do spora v stanovanjski hiši, kjer je oče prevzel vlogo vodovodarja in zaprl dovod vode, kar je bilo nerazumno za hčerko, ki živi v drugem nadstropju. Kršitelj je nato hčerki izrekel par žaljivih besed za katere bo izpraznil denarnico, prav tako pa bo s strani policistov napisan dopis na pristojni center za socialno delo.

PROMETNA NESREČA
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo