Dejan Djuranović po zadnji tekmi v letošnjem letu

0
581

Zadnja tekma pred odhodom na zimski premor se je zaključila brez zmagovalca. Prevlada rumene družine, ki si je v prvem polčasu ustvarila zares veliko zrelih priložnosti, v nadaljevanju ni bila kronana z zadetkom. Bravo je zdržal vse nalete in ob Kamniški Bistrici iztržil točko.

”Odigrali smo dobro tekmo, predvsem v prvem polčasu smo si ustvarili kar veliko priložnosti, ampak žal smo bili, tako kot na kar nekaj tekmah v jesenskem delu prvenstva, neučinkoviti. To nas je na koncu stalo vseh treh točk. Velikokrat se na takšnih tekmah zgodi, da si za neizkoriščene priložnost kaznovan, vendar v obrambnem delu igre smo bili zelo dobri. Zadržali smo vse nalete Brava, zagotovo pa obžalujemo, da predstave nismo kronali z zadetkom in zmago. Ne glede na vse si fantje zaslužijo čestitke. Prikazali so pravo željo, energijo, manjkala je zgolj pika na i pred golom nasprotnika,” je po srečanju 19. kola Prve lige TS povedal domači strateg Dejan Djuranović.

Domžalski nogometaši so v jesenskem delu prvenstva, ki je bil zaznamovan s koronavirusom in gostim razporedom tekem, prišli do 6 zmag, 7 remijev in 6 porazov. Eno zmago so rumeni bojevniki dosegli tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so bili s 6-0 boljši od Ilirije: ”Na prvi del sezone lahko gledamo z dveh stališč. Po zaključku lanske sezone smo zelo hitro začeli z novo in pravzaprav takoj smo bili zaradi koronavirusa poslani v karanteno, ki se je nato v naslednjih mesecih ponovila. To je zagotovo vplivalo na stopnjevanje forme in proces dela, saj smo bili na veliko tekmah zelo dobri, točkovnega izkupička pa za las nismo ujeli. Iz tega razloga sem osebno nezadovoljen, saj bi si vsi fantje zaslužili, da bi v tem trenutku imeli na svojem računu nekaj točk več. Zgodilo se je, kar se je. Verjamem, da bomo v prihodnjih tednih ostali celi, brez poškodb in po zaslugi pripravljalnih tekem ter kvalitetno opravljenih priprav, ki jih poleti nismo imeli, prišli v spomladanski del sezone s pravo tekmovalno formo. Obenem se nam bo lahko v drugem delu sezone mogoče tudi vrnilo, kar smo v jesenskem delu izgubili.”

Prvoligaški nogomet se poslavlja za slaba dva meseca, nogometaši pa bodo brez obveznosti dobrih 14 dni: ”Premor sovpada s prazničnim obdobjem, v katerem verjamem, da se bodo v družbi najbližjih vsi odlično počutili in tudi odpočili. Za nami je namreč turbulentno korona leto 2020, zato si želim, da bomo v leto 2021 stopili z upanjem, da se čim prej vrnemo v normalo tako v nogometnih kot tudi ne nogometnih krogih. Priprave, ki bodo predstavljale podlago ne samo za spomladanski del sezone temveč celotno koledarsko leto, bomo začeli 6. januarja, do takrat pa sledi popoln nogometni odklop” je sklenil Djuranović.

Pred začetkom srečanja se je po kar 14 letih delovanja v rumeni družini poslovila poslovna sekretarka Katarina Keržišnik Križnar, ki se podaja novim izzivom naproti. Katra, hvala za vse in srečno na novi življenjski poti!

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo