Kronika Policijske postaje Kamnik (od 11.1. do 17.1.2021)

0
1050

11. 1. 2021
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO
Neznani storilec je na avtobusi, ki je vozil na relaciji Ljubljana – Kamnik potniku odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KRŠITEV ODLOKA PO ZAKONU O NALEZLJIVIH BOLEZNI
Policisti so imeli v Kamniku postopek z dvema mladoletnikoma. Ugotovljeno je bilo, da sta omenjena kršila Odlok vlade, saj sta se brez tehtnega razloga nahajala zunaj po 21.00 uri. Seznanjena starša, sledi obdolžilni predlog.

12. 1. 2021
PROMETNA NESREČA
Policisti so na Cankarjevi cesti v Mekinjah obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od
ogleda prometne nesreče.

TATVINA ARTIKLOV SUPERNOVI
Neznani storilec je v trgovini Big-Bang v trgovskem centru Supernova v Kamniku odtujil več artiklov in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA SAMOSTANSKI ULICI
Policisti so na Samostanski ulici obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. Neznani voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem
prometu.

ROPARSKA TATVINA
Na območju Komende so policisti obravnavali roparski tatvino, kjer sta neznana storilca z uporabo sile odtujila starejši neregistrian osebni avtomobil VW Golf. Storica dejanja policisti še iščeno in bomo po zbranih obvestilih obveščali pristojno tožilstvo.

13. 1. 2021
POŠKODOVANJE SANKAČ
Na Veliki planini smo obravnavali nezgodo v kateri se je poškodoval sankač. Ugotovljeno je bilo, da se je sankal iz Male planine proti Kisovcu pri tem pa je zapeljal na grbino in padel ter si pri tem poškodoval. Na kraju ga je oskrbel GRS Kamnik in ga z reševalnimi sanmi pripeljal do Kranjskega Raka.

PROMETNA NESREČA
Policisti so IC Žeje obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi vožnje preblizu desnega roba. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Duplici obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi nepravilnega vključevanja v krožno križišče. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

14. 1. 2021
POVOZIL DIVJAD
S strani občana smo bili obveščeni, da je na cesti iz smeri Laniš proti Tunjiški Mlaki trčil v divjad in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Prav tako je bila o dogodku obveščena pristojna lovska družina.

15. 1. 2021
PRIJAVA MOTENJA NOČNEGA MIRU NA LJUBLJANSKI
Policisti so v naselju Kamnik na Ljubljanski cesti obravnavali prijavo, zaradi motenja nočnega miru in počitka, preko noči. Kršiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA SAMOSTANSKI ULICI
V naselju Tunjice smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. Neznani voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan iz Kamnika je na bankomatu pri trgovini TUŠ na Ljubljanski cesti našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh in poizvedba o lastniku.

TATVINA TELEFONA
V naselju Šmarci smo obravnavali tatvino telefona. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V ŠMARCI
Policisti so v naselju Šmarca obravnavali intervencijo, kjer so se sprli sosednje in kršil javni red in mir s tem, da so se verbalno žalil. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

16. 1. 2021
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan iz Kamnika je na bankomatu pri trgovini Mercator na Kovinarski cesti našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh in v kolikor se ne najde lastnik denarja, sledi hramba denarja.

17. 1. 2021
POŠKODBA TURNEGA SMUČARJA NA VELIKI PLANINI
Policisti so na območju Velike planine obravnaval dogodek, kjer se je poškodoval turni smučar. Ugotovljeno je bilo, da se je trni smučar poškodoval v bližini Gradišča. Imenovani je bil oskrbljen s strani GRS Kamnik in je bil s helikopterjem odpeljan na UBKC Ljubljana. Sledi zbiranje obvestil.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo